07/04/2012

Sis alternatives a Instagram

3 min

D es d'aquesta setmana, Instagram, el popular híbrid entre aplicació mòbil per retocar imatges i xarxa social fotogràfica per compartir-les, es pot fer servir també des de telèfons Android. Els usuaris d'Android han començat a afegir-se -a un ritme de 2.000 per minut- als 30 milions que el servei ja tenia en iPhone, alguns dels quals han reaccionat a Twitter com si el seu club privat, que ja conté més de 1.000 milions de fotos, hagués estat envaït per una colla d'arreplegats.

Per si us estimeu més no entrar en un lloc on no sou benvinguts, o bé si Instagram encara no és compatible amb el vostre model de telèfon -com m'ha passat a mi amb el nou HTC One X-, he triat mitja dotzena d'apliserveis fotogràfics que també són accessibles des d'Android. Excepte en un cas, es tracta de combinacions d'una aplicació per al mòbil -amb la qual es fan les fotografies, es retoquen i se'ls apliquen efectes- i una web on es publiquen les imatges i es posen a l'abast d'altres membres de la xarxa i es difonen mitjançant Twitter i Facebook. Quatre dels sis també disposen d'aplicació en versió per a l'iPhone.

L'aplicació mòbil de Lightbox Photos ,disponible només per a Android, ofereix les possibilitats de retoc habituals, però a la web que porta associada hi podeu veure, a més de les fotos pròpies i les d'altres usuaris de Lightbox als quals seguiu, les imatges que publiquin els vostres contactes de Twitter i Facebook, de manera que funciona com àlbum de fotos social. I en publicar cada foto, podeu decidir si voleu que quedi com a imatge pública o privada, cosa que no es pot fer a Instagram.

Mentre Instagram ofereix 18 filtres i un grapat de marcs per modificar les fotos, a Pixlr-o-Matic disposeu de 70 filtres, el mateix nombre d'efectes d'il·luminació i gairebé 200 tipus de marcs, que ofereixen un total de dos milions de combinacions. A més, es poden aplicar a qualsevol imatge que tingueu a l'ordinador, no només a les fotos fetes amb la càmera del mòbil. És una aplicació d'Autodesk, l'empresa creadora del programa de disseny industrial AutoCAD.

Picplz es distingeix dels altres serveis en el fet que l'aplicació mòbil no incorpora una funció de càmera pròpia, sinó que fa servir la del sistema operatiu. Una altra característica destacable és que permet guardar al mòbil la versió retocada de la foto amb la resolució completa, ja que la que es publica a la web és de mida reduïda.

Amb una varietat d'efectes semblant a la d'Instagram, Hipster posa l'accent en la transformació de les fotografies en postals digitals, a les quals es pot afegir text i enviar-les per correu electrònic o a les xarxes socials per fer saber als amics on som, gràcies a les funcions integrades de geolocalització.

Streamzoo va néixer com a servei per publicar i compartir imatges, que es poden etiquetar amb hashtags temàtics semblants als que s'utilitzen a Twitter. Ara també li han afegit filtres fotogràfics com els que han popularitzat Instagram, però el que el fa únic és la possibilitat de publicar també vídeos.

Vignette és una excepció doble, ja que és l'única aplicació de pagament (2,89 €, només per a Android) i també l'única que no està vinculada a un servei web propi, tot i que les imatges retocades es poden publicar a les grans xarxes socials. L'he inclosa perquè cada combinació dels 76 efectes fotogràfics i 57 marcs disponibles es pot guardar en una drecera per poder tornar a aplicar-la fàcilment.

stats