26/04/2012

Vodafone es vol fer més gran

2 min

L'abril està resultant un mes de compres al sector tecnològic. El dia de Sant Jordi Vodafone va comprar Cable & Wireless Worldwide per 1.270 milions d'euros. Amb l'operació, l'operadora passa de quarta a segona teleco britànica, només superada per British Telecom, i adquireix una xarxa de fibra òptica que dóna servei a grans empreses d'aquell país.

Però la veritable joia de CWW és la seva xarxa de cables intercontinentals, que uneixen per via terrestre o submarina 150 països d'Europa, Àfrica i Àsia, amb més densitat en els que havien format part de l'imperi, inclosa l'Índia. Disposar d'aquesta xarxa troncal permetrà a Vodafone un estalvi notable en la interconnexió de les seves xarxes, que fins ara havia de subcontractar. Cal recordar que parlem de la primera operadora mòbil del món per volum d'ingressos i la segona per quantitat de clients: 439 milions; només China Mobile en té més.

Aquesta compra és un nou pas de Vodafone en la direcció de les operadores integrades, les que ofereixen serveis de telecomunicacions fixes i mòbils de veu i de dades. L'operadora ja havia fet alguns tímids avenços cap a la prestació de serveis més enllà dels mòbils, la seva activitat original. El 2007 va comprar el negoci d'ADSL de la sueca Tele2 a Espanya i Itàlia, però la seva presència és mínima: segons la CMT, Vodafone tenia a finals del 2011 menys del 8% del total de línies de banda ampla de l'Estat. Aquí l'empresa segueix posant tot el pes en els mòbils; mostra d'això és la prova pilot del servei LTE -la quarta generació de comunicacions sense fils- al districte barceloní de les Corts, presentada ahir i que permetrà disposar d'internet mòbil amb velocitats de descàrrega fins a 95 megabits per segon. Compareu-ho amb la vostra ADSL i entendreu per què Movistar ja us vol oferir fibra òptica.

stats