23/06/2012

20 complements tecnològics per anar ben equipats a la platja

4 min
Un paraigua que carrega la bateria del mòbil i millora la cobertura

CardedeuSorra, sol, aigua salada, gent, nens –i no tan nens– jugant amb la piloteta... Ha arribat l'estiu i ens faltarà temps per anar a plantar la tovallola a la platja, potser avui mateix. Ja que ho hem de fer, aprofitem els recursos que ens ofereix la tecnologia. Aquesta setmana us he triat dispositius, accessoris, serveis i aplicacions que us poden anar bé per facilitar l'experiència.

Un telèfon que es vegi bé al sol. A l'hivern, els mòbils amb pantalla tàctil són una llauna perquè t'has de treure els guants per manipular-los. A l'estiu també, perquè costa llegir-los quan fa sol. Si encara sou a temps de triar telèfon, potser us interessarà saber que el model que es veu menys malament a la platja és un Windows Phone, el Lumia 900 de Nokia. O això diuen els amics de 'Pocket Lint', que n'han posat uns quants a prova.

Un lector de llibres electrònics. ¿També sou dels que ja no llegeixen llibres en paper? Podríeu fer-ho amb un 'tablet', tipus iPad, però a plena llum del sol, res millor que un lector de tinta electrònica, com els Kindle d'Amazon, els Reader de Sony o els Tagus de Casa del Libro. A les fosques no serveixen de gaire, però el seu contrast és insuperable a la platja.

Estat de les platges. Abans de sortir de casa, amb l'aplicació iPlaya podeu consultar la temperatura de l'aigua, la direcció i la intensitat del vent i la previsió meteorològica d'avui i demà a totes les platges de l'Estat, per si teniu dubtes de la vostra destinació. Fa servir dades de l'Agència Estatal de Meteorologia i es troba disponible per a iPhone, i malgrat el seu nom, també per a Android. N'hi havia una més completa de TV3, anomenada "Temps de platja", però la van retirar.

Càmeres de trànsit. Els conductors matiners triguen menys a arribar a la platja i poden triar el lloc que volen a la sorra. La resta de gent ha de tenir en compte els embussos a la carretera. L'aplicació Infotrànsit del RACC per a mòbils Android i iPhone us hi pot ajudar: podeu consultar les incidències de trànsit en temps real i veure en directe les imatges de les càmeres a les principals rutes del país.

Horaris i rutes de transport públic. Per estalviar-vos la penosa recerca d'un lloc on aparcar, deixeu-vos portar en tren o autobús. El servei web Mou-te de la Generalitat indica la combinació òptima per anar d'un punt a un altre del país en un horari determinat. I si us decidiu quan ja heu sortit de casa, podeu consultar-lo des de qualsevol mòbil amb connexió a intermet.

Localitzador de posició. Si heu quedat amb més gent a la platja i heu arribat els primers, un cop delimitat el territori voldreu que els altres us trobin. Amb l'aplicació Glympse, disponible per a Android, BlackBerry, iPhone i Windows Phone, els podeu enviar per correu electrònic, SMS, Twitter o Facebook un plànol amb la vostra posició exacta, sigui a la sorra o al xiringuito.

Calculador d'exposició solar. L'aplicació Sun Exposure Reference per a iPhone és una cosa seriosa: indiqueu-li el tipus de pell i el factor de protecció de la crema que us heu posat, consultarà als servidors de Wolfram Alpha les previsions de radiació UV al lloc on sou i us indicarà quanta estona podeu estar torrant-vos al sol.

Avisador d'exposició solar. Per si us quedeu adormits prenent el sol, us caldrà una aplicació que us avisi abans que sigui massa tard per a la vostra pell. És el que fa Sun Tan Timer per a BlackBerry. Sun Tan Watcher per a iPhone té tres alarmes configurables: una us recorda que us heu de girar, l'altra que us heu de tornar a posar crema protectora, i la tercera us avisa que ho heu de fer amb qui us acompanya, en cas que no ho pugui fer solet.

Funda impermeable. Sigui quin sigui l'aparell que porteu a la platja, us caldrà protegir-lo de la sorra i de l'aigua. A Amazon i a Pixmania trobareu tota mena de fundes impermeables, algunes de les quals són transparents, per poder manipular el dispositiu sense haver de desenfundar-lo.

Parasol+antena+carregador solar. En realitat, el Booster Brolly és un paraigua pensat per protegir de la pluja britànica els convidats VIP de Vodafone als festivals de música de l'estiu, però si n'aconseguiu un, també us pot tapar el sol. La gràcia és que porta uns captadors solars que carreguen el dispositiu electrònic connectat al port USB del mànec, i també fa d'antena repetidora per millorar la cobertura de mòbil al seu voltant.

Carregador solar. Encara que no tingueu ocasió de passar per les illes britàniques abans d'anar a la platja, podeu aprofitar el sol per marxar de la sorra amb la bateria del telèfon igual de carregada que quan hi heu arribat. Al mercat trobareu diversos models de carregadors de bateria amb energia solar. Per exemple, a Amazon i a Pixmania.

Bateria de reserva. Una alternativa de recàrrega que funciona fins i tot en cas de núvols és sortir de casa amb una bateria universal ben carregada. Aquesta amb el logotip de l'ARA costa 34 € i us permet presumir del diari que llegiu.

Próximo Tren. Si heu arribat a la platja en tren de Rodalies, aquesta pràctica aplicació per a Android i per a iPhone indica l'estona que queda fins que passi el tren que us ha de tornar a casa, per tal d'aprofitar al màxim la jornada.

stats