18/01/2011

I després de Jobs, què?

1 min

Fos o no casualitat, que Apple fes pública en jornada festiva als EUA la nova baixa per malaltia de Steve Jobs va evitar una patacada considerable del Nasdaq. Aquesta empresa és la segona del mercat en capitalització. Avui veurem les reaccions dels inversors a la tercera ocasió en què Apple es queda per motius de salut sense el seu fundador i conseller delegat. Tot i que desitjo que Jobs s'acabi recuperant, sospito que Bloomberg podrà fer servir aviat la necrològica que tenen redactada i van publicar per error el 2008.

Als inversors els amoïna la salut de Jobs perquè l'èxit dels productes d'Apple és indestriable d'ell. No és només que sigui l'únic directiu d'empresa tecnològica identificable pel públic des que Bill Gates va deixar Microsoft i fins que el cinema ha popularitzat Mark Zuckerberg, sinó que la creació dels Macs, iPods i iPhones ha passat directament per les seves mans.

Per això sorprèn que fa uns dies el consell d'administració descartés modificar els estatuts en la junta d'accionistes del 27 de febrer per afegir-hi una política formal de successió del seu màxim executiu. Segur que algun damnificat a la borsa els ho retraurà.

stats