29/02/2012

Google: el futur ja no és ciència-ficció

1 min

Barcelona"Ep, que els mòbils es poden apagar, saben?". Amb la confiança de qui se sap imprescindible, així responia ahir Eric Schmidt, el president executiu de Google, a la pregunta d'un assistent sobre els inconvenients d'estar massa connectat. Schmidt no s'ha d'amoïnar pel futur: cada dia s'activen 850.000 'smartphones' amb el seu sistema operatiu, Android, i la xifra es duplica cada sis mesos. "A aquest ritme, haurem d'acabar creant més persones", deia –esperem-ho– de broma.

Google sap que té camp per créixer: el directiu recordava que per cada humà connectat encara n'hi ha dos que no gaudeixen dels Angry Birds ni del seu cercador, un servei que sempre serà anònim si l'usuari ho vol, encara que "els resultats milloren molt si un s'identifica".

Segons Schmidt, els efectes socials de la tecnologia es faran notar encara més: els dictadors tindran menys llocs on amagar-se, però l'escletxa entre els connectats i els desconnectats encara es podria eixamplar. En un MWC marcat per les màquines connectades, Schmidt assegurava que els cotxes sense conductor són més a prop del que ens pensem: només cal tenir en compte que el 93% dels accidents de trànsit són resultat d'algun error humà. Els robots, doncs, ja són aquí.

stats