CRÍTICA XARXES
Misc 25/01/2011

A més de YouTube, també volem #twitterencatala

i
Albert Cuesta
1 min

La traducció, fa poc, de YouTube al català ha revifat el desig dels internautes per disposar també de Twitter en el nostre idioma.

Hi ha diversos canals per convèncer Twitter: un és demostrar-los implícitament que voleu navegar en català, configurant l'idioma per omissió del vostre navegador segons les instruccions de la pàgina Navegaencatala.cat; un altre, més explícit i viral, és signar la petició oberta a l'adreça http://act.ly/ns , que envia un tuit als directius que han de decidir i convida els vostres seguidors a afegir-s'hi. Ja ho hem fet més de 2.800 persones.

El camí serà llarg. Quan Twitter cedeixi, farà el que és norma a la xarxa: que traduïm -de franc, només faltaria- els usuaris. És el que van fer en el seu moment amb l'espanyol i altres idiomes.

Twitter i altres serveis de la web 2.0 han de resoldre un defecte més greu: la impossibilitat d'especificar en quin idioma estem tuitejant i, en conseqüència, escollir en quin idioma volem llegir els altres. Ara tot va al mateix sac, i probablement per això els tuitaires mediàtics catalans amb parròquia a la resta de l'Estat encara eviten afegir-se a la petició.

stats