20/05/2012

10 mòbils a l'estil BlackBerry

3 min
BlackBerry Curve 9360

BarcelonaL''smartphone' més venut l'any passat a l'Estat no va ser l'iPhone ni cap Android, sinó el BlackBerry Curve 8520, un model de fa més de dos anys que no és ni 3G, però que té teclat QWERTY físic, ideal per als missatges i els xats. No és l'únic model del mercat amb aquest format.

1. BlackBerry Curve 9360

El model 3G més recent de la gamma mitjana d'aquest fabricant, la que conserva el format original de teclat físic i pantalla no tàctil –en aquest cas, de 2,4 polzades i 246 píxels per polzada–. Pesa només 99 grams, la càmera és de 5 megapíxels i inclou funcions NFC de comunicació per proximitat. Però el que el defineix és l'eficiència del sistema operatiu BlackBerry 7 –en català–, amb seguretat incorporada i integració de xarxes socials en la safata d'entrada.

2. BlackBerry Bold 9790

El model més equilibrat de la gamma alta de BlackBerry conserva un gruix raonable (11,4 mm) i una mida de pantalla de 2,4 polzades, en aquest cas, tàctil, que optimitzen la durada de la bateria. Pesa 107 grams, porta càmera de 5 megapíxels amb detecció de rostres i un processador d'1 GHz. La comunicació NFC permet usar-lo com a mitjà d'identificació i pagament sense contacte. Sistema operatiu en català i comunicacions xifrades amb els servidors BlackBerry d'empresa o d'operadora.

3. HTC ChaChaCha

Connectivitat 3G, càmera principal de 5 megapíxels, 120 grams de pes i una pantalla de 2,6 polzades que de vegades cal girar perquè no totes les aplicacions Android contemplen el format apaïsat. Tot i ser tàctil, el teclat inclou fins i tot quatre botons per controlar el cursor i un de separat per publicar directament missatges i fotos a Facebook. A la resta del món, aquest model es diu ChaCha; aquí li han allargat el nom per raons evidents.

4. Huawei HiChat

De fet, aquest terminal bàsic no és un 'smartphone' –el seu sistema operatiu no permet descarregar 'apps'– però inclou navegador web i aplicacions pròpies per a les principals xarxes socials. La pantalla de 2,4 polzades no és tàctil i només porta 20 MB de memòria interna, però es pot ampliar amb targetes. I, sobretot, costa només 59 € en prepagament a Vodafone.

5. Motorola Fire

Aquest Android amb pantalla tàctil de 2,8 polzades en format vertical inclou ràdio FM, és compatible amb xarxes 3G/HSDPA i admet targetes de memòria de fins a 32 GB. La resolució de la càmera, de només 3 megapíxels, queda curta, però inclou el programari MotoSwitch per mantenir separades les dades i les 'apps' de feina i les d'ús particular.

6. Motorola Flipout

El més destacable del Flipout és el disseny, amb el teclat físic amagat sota una pantalla tàctil de 2,8 polzades que cal fer girar per deixar-lo a la vista. Porta un Android una mica antic, però a canvi ofereix Motoblur, un conjunt d''apps' que afegeixen moltes de les possibilitats de sincronització i personalització de les versions posteriors del sistema operatiu. Té carcasses intercanviables de diversos colors.

7. Nokia E5

Pel teclat físic és especialment idoni per a la missatgeria, el correu electrònic i les xarxes socials, però el sistema operatiu Symbian d'aquest 'smartphone' 3G/HSDPA de 126 grams segueix sent dels més complets i estables en tota mena d'aplicacions. La pantalla de 2,36 polzades no és tàctil, però ni falta que fa. A més, la càmera té una resolució de 5 megapíxels, la bateria li dura tant com s'espera d'un Nokia i inclou servei gratuït de navegació GPS.

8. Nokia E6

La tercera generació d'un format robust i molt popular entre usuaris professionals, que va començar amb el model E71 i que Nokia ha anat refinant. El teclat físic es combina amb una pantalla tàctil de 2,46 polzades amb resolució VGA. La càmera principal té 8 megapíxels i flaix de doble LED, i també n'hi ha una altra per fer videotrucades. Pesa 133 grams, bateria de llarga durada, integració i seguretat empresarials, navegació GPS guiada de franc i 8 GB de memòria ampliable amb targeta.

9. Samsung Galaxy Y Pro

Amb 109 grams de pes, aquest 'smartphone' és un dels més lleugers de la llista. La pantalla de 2,6 polzades és tàctil i la càmera té 3 megapíxels de resolució. El sistema operatiu Android 2.3 el complementa la interfície personalitzable TouchWiz de Samsung i l'aplicació Social Hub de gestió de xarxes socials. Porta una targeta de 2 GB de memòria, però n'admet de fins a 32 GB. Costa 169 €.

10. Sony Xperia mini pro

Un altre aparell amb el teclat físic amagat sota la pantalla, i gràcies a això pot ser de tres polzades. Porta processador d'1 GHz, la càmera de 5 megapíxels enregistra vídeo en alta definició i es pot connectar sense fils a televisors compatibles amb DLNA per veure les imatges. Pesa 136 grams i les funcions multimèdia són molt completes, com correspon a un Sony. Costa 199 € i el sistema Android inclou l'idioma català.



stats