03/04/2012

Les tecnoinnocentades del 2012

2 min

És molt pràctic que els anglosaxons i nosaltres triem dates diferents de l'any per intentar colar gols al pròxim. Gràcies a això, el 28 de desembre del 2004 vaig aconseguir fer creure a la premsa especialitzada nord-americana que Apple es posava a fer telèfons mòbils -tres anys més tard, la meva broma es va fer realitat, però aquesta és una altra història-. Pel mateix motiu, moltes de les suposades notícies tecnològiques que es van publicar aquí diumenge i ahir no eren més que conyes preparades per al dia dels April Fools.

Algunes de les més divertides van sortir de les diverses divisions de Google: els responsables de Gmail -que precisament diumenge feia vuit anys- es van empescar una versió del servei que permetia enviar correus en morse. A Austràlia ens volien fer creure que faran servir cangurs amb càmeres per captar les imatges de Street View. YouTube oferia una col·lecció de tots els seus vídeos en DVD. I al Japó anunciaven una versió de Google Maps amb imatges de vuit bits, adaptada a la venerable consola de videojocs Nintendo NES, que no tenia ni connexió a internet. També van optar per bromes retro la gent de Flickr, que permetia veure els àlbums de fotos en blanc i negre i baixa resolució, i la de Skype, que postulava la telefonia IP per als telèfons infantils, fets amb dos gots de paper i un cordill.

Encara més elaborades van ser les bromes de Sony -un ordinador portàtil de la mida d'una moneda de dos euros, alimentat amb una pila de botó- i Toshiba - tablets amb pantalla rodona, romboïdal o en forma de cor, immunes a les demandes sobre patents. El que més sorprèn és que són les empreses les que fan broma amb els seus propis productes. ¿Us imagineu La Caixa, Repsol o El Corte Inglés anunciant el 28 de desembre versions irresistibles dels mateixos productes i serveis que ens venen la resta de l'any?

stats