Publicitat
Publicitat

BARÇA

El Barça converteix la web en única i accessible per a tothom

Més de 4.000 socis blaugranes tenen algun tipus de discapacitat

Pocs minuts abans de les 12 del migdia va arribar el document. A última hora, quan els nervis començaven a estendre's entre els executius i directius del club, a punt d'iniciar-se la roda de premsa de presentació de la nova web, el Barça va obtenir el certificat AA que atorga la fundació de l'ONCE, a través de l'empresa Technosite. A dia d'avui cap entitat esportiva més disposa d'aquest segell de qualitat. D'aquesta manera, el Barça es converteix en "el primer club del món amb una pàgina web accessible per a tothom", tal com va remarcar la directiva Pilar Guinovart.

A la recerca de la universalitat

La nova web permet accedir als continguts que genera el club a totes les persones amb discapacitats físiques, cognitives, auditives o visuals. És un pas endavant per convertir aquesta eina d'informació en un servei "universal", tal com va destacar el membre de la junta Dídac Lee. No hi ha barreres ni limitacions.

L'última actualització del cens, que es manté oberta fins al 2015, ha permès comptabilitzar el nombre total de socis amb algun tipus de discapacitat. En total són 4.051, la majoria -més de 2.000-, amb algun tipus de problema físic. La web donarà resposta a aquestes persones, però també als més de 340 milions de seguidors que té el Barça arreu del planeta i que el converteixen en l'equip de futbol amb més fans. Més enllà dels números amb què treballa el mateix club, Guinovart va explicar que el 8% de la població mundial té algun tipus de discapacitat. Aquesta xifra que a Catalunya se situa per sobre del mig milió de persones.

Un projecte ambiciós

El cost total de la renovació del portal Fcbarcelona.cat és de 100.000 euros i 25.000 anuals que destinarà l'entitat blaugrana per actualitzar la web i formar els encarregats d'omplir-la de continguts adaptats. Es tracta d'un projecte en què l'àrea que lidera Dídac Lee fa 7 mesos que treballa, després de recollir les demandes d'alguns socis que va canalitzar la directiva responsable d'atenció al soci, Pilar Guinovart.

El canvi de la web s'ha aprofitat, segons Dídac Lee, perquè la pàgina del Barça sigui responsive [sensible] i es pugui veure bé en qualsevol dispositiu mòbil (ordinadors, tablets i smartphones ), cosa que no passava fins ara. La web es va presentar aprofitant el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat.