Publicitat
Publicitat

El Barça recorre l’expulsió de Mascherano per defecte de forma en l’acta arbitral

El Barça presentarà recurs per l’expulsió de Javier Mascherano, que va veure la targeta vermella de manera directa diumenge contra l’Eibar. L’argentí va dir a l’assistent de Carlos del Cerro Grande “ la concha de tu hermana ”, tot i que l’àrbitre va recollir, a diferència del que mostren les imatges, que Mascherano li havia dit “ la concha de tu madre ”. Aquest fet l’utilitzarà el Barça en la seva defensa, i serà un dels dos arguments que usarà el club en les al·legacions a l’acta que ahir va preparar el departament jurídic. “No és un insult, i el que va dir el jugador no és el que diu l’acta, des d’un punt de vista formal podem recórrer l’acta”, va explicar el director d’esports professionals, Albert Soler.

Per a l’executiu, hi ha una prova de “vídeo i àudio” que els dóna arguments per fer les al·legacions, i que converteix el cas Mascherano en un episodi diferent del que es va viure amb Gerard Piqué, que va rebre una sanció de quatre partits després d’encarar-se amb un assistent de Carlos Velasco Carballo a la Supercopa. Llavors, no hi va haver defecte de forma. “Recorrerem. Hem de defensar el nostre jugador: ell diu que no va tenir intenció d’insultar. Crec que va ser una reacció més de ràbia que d’insult”, va afegir el vicepresident Jordi Mestre per reforçar l’altre gran argument del Barça: l’expressió, a Espanya, no es pot qualificar d’insult. Una tesi que va compartir el president de la Lliga, Javier Tebas: “Aquí, a l’entorn espanyol, no és un insult greu”.

Si el Comitè de Competició, que es reuneix demà, considera que va ser un insult, i aplica l’article 94 del codi disciplinari, la sanció mínima seria de quatre partits. Mascherano es perdria, per tant, el duel de Copa contra el Villanovense, i el Getafe, el Vila-real i el Madrid en Lliga. El redactat de la normativa determina que “insultar, ofendre o dirigir-se en termes o actituds injurioses a l’àrbitre principal, assistents, quart àrbitre, directius o autoritats esportives, se sancionarà amb la suspensió de quatre a dotze partits”. Si, en canvi, es considera que és un acte de menyspreu, sense arribar a la categoria d’insult, s’aplicaria l’article 117 i la sanció seria de dos a tres partits. Si demà hi ha sanció, el Barça presentarà un recurs perquè Mascherano pugui estar al Bernabéu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT