Publicitat
Publicitat

Carles Puyol i Jordi Roche s’aparten de la primera línia electoral

L’excapità rebutja ser el director esportiu de Laporta i l’empresari no se suma al projecte de Bartomeu

L’escenari electoral es va definint de mica en mica, tot i que amb més dificultats del que voldrien la majoria dels candidats. Mentre Jordi Farré, Toni Freixa i Agustí Benedito fa dies que han entrat en precampanya, demà s’espera la irrupció a l’escenari electoral del màxim favorit a les enquestes, l’expresident Josep Maria Bartomeu, i també de Jordi Majó. Dilluns serà el torn de l’altra figura que atreu la majoria de les mirades, Joan Laporta.

Laporta i Bartomeu. Bartomeu i Laporta. Dues figures que van entrar al club plegades l’any 2003, defensant un mateix model, i que el 18 de juliol encapçalaran dos projectes antagònics en molts aspectes. Aquests dies els dos principals aspirants estan acabant de confeccionar l’equip, i no tot està sent fàcil. Ni de bon tros. Una de les apostes de Bartomeu per suplir una persona de pes com el vicepresident econòmic, Javier Faus, que ha declinat seguir, era l’empresari Jordi Roche, que des de feia setmanes estava en converses amb l’anterior president per sumar-se al seu projecte. Finalment, l’expresident de la Federació Catalana de Futbol i del Girona ha rebutjat l’oferta. L’explicació: la impossibilitat de compaginar les tasques professionals amb el que requereix ser directiu del Barça.

Sentir-se incòmode

A l’altra banda, a la seu del passeig de Gràcia que estrenarà demà Laporta, també es va rebre fa uns dies la negativa de Carles Puyol. L’excapità no serà el director esportiu de la precandidatura que liderarà Laporta. Puyol, després d’uns dies valorant l’oferta que va rebre, va decidir finalment no formar part del projecte esportiu, almenys al més alt nivell, ja que considera que és massa “aviat” i que encara no té la formació adient per assumir responsabilitats d’aquest tipus. El de la Pobla de Segur hauria de negociar i tractar amb alguns futbolistes que han sigut companys seus al vestidor durant molts anys, amb alguns dels quals fins i tot manté una relació personal i d’amistat que seria incompatible amb el càrrec de director esportiu. El mateix passa amb Luis Enrique, amb qui manté una relació molt estreta.

Des de la precandidatura de Laporta, però, s’adverteix que la negativa de Puyol al càrrec de director esportiu no vol dir que no formi part del projecte que s’està acabant de definir. S’està amb converses amb l’excapità perquè s’impliqui en un altre nivell en la campanya -expliquen-, aprofitant la bona relació que manté amb Laporta. A més, els qui el coneixen asseguren la decisió final serà exclusiva de Puyol, que decidirà quan vulgui i sense pressions què farà en un futur. “Sempre tindrà les portes obertes al Barça”, afegeixen des de l’equip de Laporta.

L’adéu del club

El retorn de Puyol al Barça, en cas que acceptés sumar-se al projecte, arribaria només uns mesos després d’abandonar el club, molest amb Bartomeu. Puyol va marxar al mes de gener, després de l’acomiadament del director esportiu, Andoni Zubizarreta, amb qui mantenia un vincle fort. L’excapità se sentia molt lligat al basc, i quan el llavors president va decidir prescindir del director esportiu, va explotar.

Després de retirar-se per culpa de les lesions, Puyol va entrar a formar part de la direcció esportiva com a adjunt de Zubizarreta. A finals del mes de desembre, insatisfet amb el que estava fent, l’excapità va comunicar al director de futbol, Albert Soler, que abandonava el club. El Barça li va demanar que encara no ho fes públic, que esperés uns dies, perquè el seu comiat no coincidís amb la resolució del Tribunal d’Arbitratge Esportiu sobre la sanció de la FIFA pel cas Masia. Puyol hi va accedir i va preguntar si el càrrec de Zubizarreta estava en perill. La resposta va ser que no, que la idea era mantenir el basc fins al final de curs i després fer-lo fora. Tot va canviar el diumenge 4 de gener a Anoeta. Als micròfons de Canal+, el director esportiu va assegurar que Bartomeu havia estat sempre al cas del que passava amb la FIFA, unes paraules que van fer canviar d’idea el llavors president. La decisió va ser fulminant, l’endemà el basc va ser acomiadat i Puyol va considerar que l’havien enganyat. Al cap de poques hores va comunicar a les xarxes socials que marxava del Barça.

Històries de superació esportiva