Misc 27/12/2013

El City avisa el Barça del seu potencial: joc aeri i contraatac

Albert Llimós

Barcelona.El Barça va poder comprovar ahir el tipus de rival que es trobarà als vuitens de final de la Champions. El Manchester City va desfer-se per 2 a 1 del Liverpool i encadena 9 victòries consecutives en lliga a l'Etihad Stadium. A la jornada del Boxing Day, els de Manuel Pellegrini van desfer-se del fins ahir líder, el Liverpool, gràcies a la potència física a pilota aturada i la velocitat a l'hora de desplegar-se al contraatac. Tot i tenir futbolistes com Nasri, Touré i Silva, el joc de combinació del City encara no és la seva millor arma, sinó que basen el seu futbol a penalitzar els errors rivals.

Força i velocitat

Philippe Coutinho va avançar el Liverpool al minut 24, gràcies a un gran forat a l'eix de la defensa blue, formada per la parella Lescott-Kompany. El brasiler va aprofitar una jugada de Raheem Sterling, a qui uns minuts abans havien anul·lat un gol per un fora de joc inexistent. L'alegria dels de Liverpool va durar 7 minuts. En el servei d'un córner, Vincent Kompany superava els 191 centímetres de Martin Skrtel i superava un desencertat Simon Mignolet. Contundència aèria, primer avís per als de Gerardo Martino.

Després que Joe Hart evités el segon gol de Coutinho, el Manchester va tornar a colpejar amb una altra de les seves característiques definidores. Contraatac de manual que dirigia Jesús Navas i que Álvaro Negredo definia per sobre de Mignolet, que va tornar a demostrar que no era la seva tarda. El belga va tocar la pilota suaument, sense poder evitar el xut en semivaselina del davanter espanyol. Velocitat al contraatac, segon avís per al Barça. Tot i els intents de Luis Suárez, el 2 a 1 va ser definitiu, un resultat que permet a l'Arsenal recuperar el lideeratge i al City situar-se segon a un sol punt.

A l'Etihad hi ha perdut 6 a 3 l'Arsenal, 6 a 0 el Tottenham , 4 a 1 el United, 3 a 1 l'Everton, 4 a 0 el Newcastle i 7 a 0 el Norwich.