BARÇA

Jordi Cases s’aparta del cas Neymar

El Barça i Rosell firmen no emprendre accions legals contra el soci

Tot va arrencar ara fa 11 dies a l’Empordà. Concretament, en un camp de golf, on, entre greens i birdies, es va posar la primera pedra perquè Jordi Cases s’apartés del cas Neymar i el Barça es comprometés a no emprendre accions legals contra ell. Tampoc Sandro Rosell.

El dissabte 11 el vicepresident econòmic, Javier Faus, i l’advocat de Cases, Felipe Izquierdo, van trobar-se de manera fortuïta a l’Empordà Golf Club. Davant de la situació, estranya i que inicialment va fer preveure tensió entre els responsables del complex, va ser Faus qui va demanar a Izquierdo jugar plegats. Coincidien en hora, tots dos tenien companys de joc, però van decidir compartir camp. Així, doncs, dues persones que no es coneixien personalment però que havien parlat molt l’una de l’altra van tenir molt temps per parlar i buscar un acord.

El dia abans Izquierdo havia manifestat al programa Què t’hi jugues! de la SER que volia demanar al jutge Pablo Ruz que Bartomeu comparegués per dos nous presumptes delictes: estafa processal i falsedat documental. La raó: que la directiva havia demanat al secretari Toni Freixa que firmés un annex d’una acta d’una junta passada, un document que havia de demostrar que els directius estaven assabentats dels detalls del contracte de Neymar, quan en realitat mai en van estar informats. Freixa s’hi va negar i el document va arribar a mans del jutge sense estar firmat.

Quan Izquierdo va saber-ho va anunciar la seva intenció. Amb aquest nou escenari es va produir la trobada a l’Empordà. El vicepresident, entre putt i putt, va instar l’advocat a reunir-se amb Cristóbal Martell, el lletrat que porta els temes fiscals del Barça. La setmana passada, doncs, va haver-hi la primera cita entre Martell i Izquierdo i es van posar les bases de l’acord. La reunió va es va fer a la plaça Francesc Macià de Barcelona, al bar Sandor, i quan estaven plegats parlant de com resoldre el cas va passar Toni Freixa, l’home que Martell havia substituït com a interlocutor.

En la cita es va plantejar la possibilitat de resoldre el tema abans de l’assemblea, un fet que hauria servit a Bartomeu per reforçar la seva figura davant dels compromissaris. Martell va traslladar la negociació a la junta i, finalment, l’acord no es va consumar fins dilluns a la nit. El Barça va donar llum verda a firmar el document per no emprendre accions legals contra Cases, una condició que el soci havia exigit des del principi per apartar-se del procés. Fins a dues ocasions li havien dit que sí, que firmarien, però després el club s’havia fet enrere, ja que considerava que amb el compromís verbal de Bartomeu ja n’hi havia prou. Aquest cop, però, Martell va ser decisiu perquè es firmés el document.

Ahir al matí, després de dues hores i mitja a les oficines del Camp Nou, Cases va sortir amb dos documents en què tant el Barça com Rosell garantien que no emprendran accions legals contra ell. Tot i la renúncia del soci, però, el cas Neymar seguirà el seu curs. Ara falta veure si el procés passa de l’Audiència Nacional a un jutjat de Barcelona.

Rosell i el Barça continuen imputats, però un partit de golf per parelles que va guanyar Izquierdo i va acabar amb un crit d’“ Al loro ” d’un dels jugadors va fer que Cases, almenys, s’aparti del procés.