Publicitat
Publicitat

MOTOR - DAKAR

Laia Sanz, segura de competir amb els nois del Dakar

Després de tres mesos de treballar contra rellotge, Laia Sanz ja té nova moto per a la seva quarta aventura al Dakar. La pilot catalana torna a unir el seu camí a Honda i a partir del gener conduirà per terres sud-americanes una Honda CRF 450 Rally de 140 quilos i 56 cavalls. "Una moto molt competitiva, només n'hi ha vuit com aquesta", va reconèixer Sanz en la presentació del seu equip.

Després de sumar el seu quinzè títol mundial (13 en trial i 2 en enduro), la catalana -de 27 anys- competirà al Dakar en un equip privat, sense motxiller que l'assisteixi. "Ja vaig fer la carrera sola i és la mateixa filosofia, t'has d'espavilar, has de cuidar la moto", va explicar.

Entre els 30 primers

El que té molt clar Laia Sanz és que l'objectiu no és guanyar la categoria femenina, perquè ja ho ha aconseguit en les tres edicions en què ha participat. La de Corbera de Llobregat té més ambició. "L'objectiu no és guanyar en noies, ha de ser fer-ho bé amb els nois", va dir Sanz, que va afegir que "arribar al final del Dakar entre els 25-30 primers seria un bon resultat". En aquesta edició el recorregut és més dur i tècnic. La recepta: "Ser pacient i anar tranquil·la, fer una carrera de més a menys". Sanz va reconèixer que ha pogut disposar de la moto "poc temps", però assegura que el fet de tenir una Honda d'aquestes característiques "ho compensa".

La pilot catalana buscarà millorar els resultats del 2013, quan va acabar en la noranta-tresena posició. "Vaig córrer de manera molt intel·ligent, i quan es va trencar el motor vaig conèixer el veritable Dakar", va admetre la pilot, recordant l'etapa en què va estar-se 25 hores sobre la moto, perduda i remolcada.