BARÇA

Luis Suárez, l’aposta personal de Luis Enrique

El tècnic va evitar el traspàs ja pactat del davanter al Madrid

La casa i l’escola per als nens. Aquestes són les dues prioritats de Luis Suárez durant aquests dies. Trobar la que serà la seva nova casa a Catalunya -i poder abandonar així el domicili dels seus sogres, a Castelldefels- i decidir l’escola on aniran la Delfina i el Benjamín, els dos fills del futbolista. Un cop encarrili aquestes dues coses, Luis Suárez marxarà de vacances uns dies, no gaire lluny de Barcelona per poder tornar ràpidament si hi ha novetats en el seu cas.

En principi, no hi hauria d’haver cap gir brusc en el guió fins d’aquí dues setmanes llargues, quan s’espera que el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) atorgui la cautelar al davanter perquè es pugui entrenar amb els seus companys i pugui ser presentat -inicialment es va plantejar fer-ho en un lloc emblemàtic de Barcelona-. A principis de la setmana que ve, un cop la FIFA enviï el raonament jurídic de la seva sanció, el jugador enviarà el recurs al TAS.

Al juny tot canvia

Des que la família de la seva parella es va instal·lar a Castelldefels, Suárez sempre ha mostrat la preferència per arrelar a Catalunya i vestir la samarreta blaugrana. Serà una realitat gràcies a Luis Enrique. L’uruguaià és l’aposta personal del tècnic. Dit d’una altra manera, sense la irrupció decidida de l’asturià el davanter no jugaria al Barça i ho faria al Madrid. El conjunt que presideix Florentino Pérez va negociar durant tot el curs passat el fitxatge de l’atacant. L’acord era gairebé total, faltava només tancar l’operació amb el Liverpool. A finals de maig, però, ja amb Luis Enrique al timó, l’asturià va deixar clar a Zubizarreta que volia Suárez en el nou projecte. Dit i fet. El mateix tècnic va mantenir converses telefòniques amb el davanter, tot i que no feien falta gaires arguments: tenia clar on volia jugar.

Fins a principis de juny, per tant, el Barça no va apostar decididament per Suárez; estava al corrent de les negociacions amb el Madrid, però mai hi va competir per fitxar-lo. Amb la intervenció de Luis Enrique tot va canviar.

L’uruguaià sap que el seu tècnic ha apostat molt per ell, i espera retornar la confiança al camp. Deu dies abans de tornar a l’activitat, que s’espera per al 4 d’agost si el TAS així ho permet, intensificarà el treball individual per mantenir el to físic. De moment, toca descansar. Els que el coneixen admeten que està angoixat: s’ha passat dues setmanes reclòs al seu domicili a l’Uruguai recordant una vegada i una altra l’espatlla de Chiellini.