Publicitat
Publicitat

BARÇA

Mascherano serà al Bernabéu

Competició rebutja les al·legacions però sanciona l’argentí amb només dos partits

Javier Mascherano serà al Santiago Bernabéu el 21 de novembre. L’argentí ha sigut sancionat amb dos partits per l’expulsió de diumenge passat contra l’Eibar. El Comitè de Competició va considerar que l’expressió “ La concha de tu hermana ”, que va utilitzar el futbolista blaugrana per dirigir-se a l’assistent de Carlos del Cerro Grande, és un “menyspreu” o “desconsideració” cap a l’àrbitre, i no un insult, una tipificació de l’acció que hauria suposat un mínim de quatre partits de suspensió.

D’aquesta manera, el jugador blaugrana es perd dos partits: el primer, el d’ahir a Villanueva de la Serena, i el segon, dissabte contra el Getafe al Coliseum Alfonso Pérez. Mascherano tornarà als terrenys de joc d’aquí deu dies, al Camp Nou, contra el Vila-real. Per aquest motiu, el Barça va decidir no presentar recurs: la sanció permetrà descansar a un futbolista que ha tingut una càrrega de minuts molt important durant aquest tram inicial de curs, ja que, després de Luis Suárez, és qui ha jugat més.

Finalment la sanció ha sigut la que volia el Barça, però no ha sigut gràcies a la defensa blaugrana. Les al·legacions que van remetre els serveis jurídics del club no van prosperar. El Barça va presentar una prova videogràfica per demostrar que hi havia un defecte de forma en l’acta arbitral, ja que Mascherano va dir “ La concha de tu hermana ” a l’assistent i no “La concha de tu madre ”, com reflectia en el seu escrit Del Cerro Grande. El Comitè de Competició no va valorar aquesta diferència, ja que considera que es tracta d’un “error de percepció o transcripció d’un matís en l’improperi” i en cap cas resta “res del retret antiesportiu a l’expressió”.

L’altre argument que esgrimia el Barça en la seva defensa era que les paraules de Mascherano no eren un insult, sinó una expressió “col·loquial” que s’utilitza a l’Argentina. En la resolució, el Comitè deixa clar que “el vehement llenguatge corporal del jugador constitueix una inequívoca acció de menyspreu”, per la qual cosa aplica l’article 117 del codi disciplinari, que fixa entre dos i tres els partits de suspensió.