Publicitat
Publicitat

FUTBOL

Messi, preocupat per una campanya en contra seva

Hi ha una "campanya contra Leo Messi". Una campanya que transcendeix la parcel·la esportiva i s'emmarca en el debat polític i social que viu Catalunya. Així s'expressava ahir una persona pròxima a Leo Messi per explicar la informació del diari El Mundo en què s'acusava Jorge Messi, el pare del jugador blaugrana, de participar en una xarxa de blanqueig de diner provinent del narcotràfic colombià.

La informació d' El Mundo va durar poques hores. Fonts d'Interior i de la Guàrdia Civil van confirmar a l'ARA que el pare del futbolista no està implicat en aquesta trama. Jorge Messi, a través d'un comunicat, va demanar una rectificació al rotatiu madrileny, tot i que va descartar, de moment, emprendre accions legals.

En l'escrit, la família Messi va deixar clar que el pare del jugador blaugrana "no ha estat investigat, ni cridat a testificar, ni de bon tros imputat" en el marc d'aquesta investigació que està duent a terme la policia espanyola, i, a més a més, va afegir que el de Rosario no percep "cap ingrés per la celebració" d'aquests partits benèfics. Al contrari, l'argentí va voler ressaltar que per cada partit la seva fundació dóna 100.000 a una ONG local.

Res a veure

L'organització d'aquests partits, que és el motiu de la investigació que du a terme un jutjat de Madrid, va a càrrec de l'empresa Player Imagen, l'encarregada d'organitzar aquests esdeveniments i amb la qual el pare del futbolista no té cap vinculació.

Segons El Mundo, Jorge Messi apareix al centre d'una xarxa de narcotràfic colombiana. Els diners es blanquejaven mitjançant la compra massiva d'entrades per a la fila 0 de la gira Amics de Messi. Com que es tractava de partits benèfics, molta gent comprava entrades però no assistia a l'esdeveniment. Els narcotraficants aprofitaven aquest fet, que l'assistència del partit no es pot controlar, per blanquejar diners, i el pare de Messi, segons el diari madrileny, feia d'intermediari i cobrava entre el 10% i el 20% de comissió perquè juguessin el seu fill i altres estrelles. Messi, Alves, Pinto i Mascherano van ser interrogats fa dies per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil a les oficines del Barça sobre aquest tema. L'entorn del futbolista explica que els quatre jugadors blaugranes que van ser citats per testificar sobre aquest partit, a Bogotà el 2012, no hi van participar de manera lucrativa, sinó que se'ls va pagar el viatge i l'estada a la capital colombiana. Per aquest motiu, el jutge que instrueix el cas, Eduardo López-Palop, els va citar per testificar.

"No tot s'hi val", va anunciar ahir el portaveu del Barça, Toni Freixa, que va assegurar que el club actuarà amb fermesa. "Si algú dugués a terme una campanya contra Messi seria mesquí", va sentenciar, mentre que el president Sandro Rosell només va dir que es tracta d'una informació "increïble".