Publicitat
Publicitat

BARÇA

Qatar desapareixerà de les samarretes d’entrenament

El Barça espera obtenir 7 milions de la venda d’aquest actiu

El patrocini de Qatar Airways està centrant bona part del debat de la campanya electoral al Barça. L’expresident i precandidat Josep Maria Bartomeu ha defensat públicament que ara per ara l’acord amb Qatar -que està tancat i pendent de l’aprovació de la nova junta entrant-és el millor del mercat, ja que garanteix més de 60 milions d’euros. Doncs bé, Javier Faus, que va negociar el nou acord abans de començar la cursa electoral, ara fa unes setmanes, va aconseguir treure un actiu del patrocini amb Qatar Airways: les samarretes d’entrenament no hi estan incloses.

D’aquesta manera, el Barça pot dirigir-se al mercat per buscar un nou patrocinador complementari, que, segons fonts del club, podria aportar uns 6-7 milions, el valor que té ara mateix la samarreta d’entrenament del Barça. A banda d’aquests diners, que s’espera obtenir en els pròxims mesos, el club ja ingressa 5 milions -7 amb variables en funció dels resultats- de Lassa Tyres, el patrocinador de les seccions, un contracte que es va signar el 3 de juny. Als despatxos del Camp Nou consideren que amb els tres acords -un per tancar, un de signat i un al qual només dóna suport el precandidat Bartomeu- se superaria llargament el que guanya el Manchester United, el club que cobra més pel seu acord amb Chevrolet: 64 milions d’euros -variables per títols inclosos-. Tot i això, el Barça continua treballant amb altres marques, amb la voluntat de poder tancar un nou acord i presentar una proposta alternativa a Qatar. No és fàcil, però els executius hi estan treballant. Fins ara, les dues propostes més serioses -que mai van acabar de redactar-se i convertir-se en proposta formal- van ser de 28 i 32 milions.

40 milions

En aquest sentit, el precandidat Jordi Farré va anunciar ahir l’acord amb l’empresa britànica de joc Intertain, i la seva filial espanyola Botemanía, que garantiria gairebé 40 milions per la samarreta d’entrenament i les de les seccions, a més d’activar algun actiu més a través de les xarxes socials. “Podrien interactuar amb tots els nostres usuaris a la xarxa”, va anunciar el líder de Som gent normal. “El joc està permès i està acceptat. Tots, en algun moment, hem jugat, és part d’aquesta societat, i no hi ha cap problema. Un tema important és que aquesta empresa no té apostes esportives”, va puntualitzar Farré, que va refusar que les apostes puguin generar un debat ètic similar al de Qatar.

Laporta presenta Alexanko i el model de La Masia

“La Masia és com un iceberg. Només se’n veu la part de dalt, la dels jugadors, però hi ha molta base a sota”, comentava José Ramón Alexanko, el futur director del futbol formatiu en el cas que Joan Laporta guanyi les eleccions del 18 de juliol. L’excapità del Barça recuperaria el càrrec que va ocupar del 2005 al 2010, precisament durant el mandat de Laporta.

“Només treballant bé el planter podrem establir les bases de la pròxima dècada prodigiosa”, deia l’advocat barceloní, que destacava que “el cost d’adquisició dels jugadors en edat de formació és pràcticament zero”. Això permet que, a banda de formar-se, “s’identifiquin amb el club”.

Alexanko va presentar un model de formació integral pensat per “formar bones persones, que adquireixin hàbits saludables, que siguin feliços amb l’estil de vida i responsables amb els estudis”. El seu projecte implicaria que “el futbol base estigués en permanent contacte amb el primer equip”. En l’organigrama esportiu, Alexanko estaria just per sota del francès Éric Abidal, secretari tècnic de Joan Laporta en cas que guanyi les eleccions.

Històries de superació esportiva