Publicitat
Publicitat

La junta de Rosell vol construir un nou estadi

Tant a la Diagonal com a les Corts serà per a 105.000 persones i cobert

Sandro Rosell vol agafar el relleu de Francesc Miró-Sans, el president del Barça que va aixecar el monumental Camp Nou el 1957. La junta que encapçala Rosell vol construir un nou estadi i descarta la remodelació del Camp Nou.

Els informes tècnics de tres consultores externes (AEG, ISG i ICON) que ha valorat el club només tenen en compte dues opcions, fer un nou estadi a la Diagonal o bé una remodelació integral de l'actual Camp Nou, que en veritat es convertiria en "un nou estadi", segons va explicar el portaveu de la junta Toni Freixa, ja que pràcticament es faria tot nou. L'opció menys ambiciosa de fer una remodelació de l'actual estadi, i que havia tingut en compte el club fins ahir, no es traslladarà finalment al soci en referèndum. El club ni tan sols descarta fer dos referèndums diferents, amb la possibilitat que no s'acabés fent res si els socis els tombessin tots dos.

Tots dos projectes preveuen la construcció d'un estadi cobert amb capacitat per a 105.000 persones, i la construcció d'un Palau Blaugrana amb 12.000 localitats, a més d'un pavelló annex per a 2.000.

La decisió, al gener

La directiva va debatre durant més de 4 hores els informes tècnics que va explicar l'encarregat de l'àrea patrimonial Jordi Moix i no hi va haver consens. La cúpula barcelonista -amb la presència de tots els directius menys Susana Monje i Ramon Cierco- va decidir posposar la decisió a la primera quinzena de gener, data en la qual es tornaran a reunir per prendre una decisió. En la pròxima junta "s'ha de decidir si és un projecte o tots dos els que s'han de sotmetre a referèndum", va afegir Freixa, que espera que la consulta es pugui fer durant el 2014. El directiu va assegurar que cap de les dues opcions afectarà l'equip ni tampoc els abonats i aficionats que vagin al camp.

Descartada l'opció d'una remodelació, els dos projectes que continuen sobre la taula són d'una gran "magnitud", tot i que Freixa va voler deixar clar que són "viables" i el club està "preparat" per abordar-los. Una d'aquestes dues opcions podria desaparèixer al gener i que el Barça només consulti el soci amb una única opció. Tots dos casos, però, implicaran la construcció d'un nou estadi, sigui a les Corts o a la Diagonal. Aquesta segona possibilitat, tal com va avançar l'ARA, compta amb el beneplàcit dels ajuntaments de Barcelona i de l'Hospitalet, tots dos afectats per aquest projecte, que no només inclouria els terrenys de la UB Esports, sinó també el Complex Esportiu Hospitalet Nord i Can Rigalt, dues zones que pertanyen al consistori riberenc.

D'ençà que Rosell va aterrar a la presidència, els plans respecte al Camp Nou han variat notablement. El projecte inicial que pretenia impulsar Rosell quan va arribar al poder era promoure la remodelació del Camp Nou i construir un Espai Barça als voltants. Aquella iniciativa ha quedat avui descartada. Tot passa per fer un nou estadi, a menys que el soci tombi les dues opcions en el futur referèndum sobre l'estadi.