Publicitat
Publicitat

La junta debat avui si vol impulsar un nou Camp Nou

Serà una de les reunions de la junta directiva que lidera Sandro Rosell més importants des que van arribar al poder el 2010. A les 16.30 els dirigents blaugranes estan citats al Camp Nou per debatre sobre el futur de l'estadi. El responsable de l'àrea patrimonial, Jordi Moix, explicarà als seus companys els continguts dels informes que han fet les empreses ICON, ISG i AEG.

Durant l'últim any tècnics de les tres empreses, acompanyats de tècnics municipals de l'Ajuntament de Barcelona, han analitzat les diverses possibilitats que té el club. De fet, a mitjans del 2013 ja es va descartar construir un nou estadi perpendicular al Camp Nou, seguint el model que s'ha fet a Bilbao amb el nou San Mamés. Ara, sobre la taula, dues opcions: remodelar l'actual estadi o traslladar-se a la Diagonal de Barcelona, a la zona de la UB Esports i el Complex Esportiu Hospitalet Nord, tal com va avançar l'ARA.

Els informes dels tècnics han de confirmar que aquesta segona opció -fer un nou centre del barcelonisme a l'entrada de la capital catalana- és viable econòmicament. La zona on s'ubicaria el nou estadi té un gran desnivell, més de 40 metres, un fet que encareix molt el projecte urbanístic que vol impulsar el Barça i que té el suport total dels consistoris de Barcelona i l'Hospitalet.

Els arguments que presenti Jordi Moix serviran per definir l'opinió sobre aquesta qüestió que té la junta directiva. A hores d'ara, sense tenir tots els elements de judici, els directius estan dividits. Hi ha un sector, molt pròxim al president Sandro Rosell, més partidari de fer un nou estadi, mentre que un altre grup ho veu excessiu per la conjuntura actual i la magnitud del projecte. Aquesta primera trobada entre els membres de la junta, monogràfica sobre aquest tema, ha de servir perquè la directiva unifiqui posicions, tot i que és gairebé impossible que hi hagi un consens absolut. La importància d'aquesta iniciativa i els diners que requeriria una inversió d'aquest tipus separen notablement les dues posicions. Hi haurà debat.

El que queda clar és que el referèndum que tenia previst fer el club durant el primer trimestre del 2014 no es farà. Els timings han canviat i la consulta al soci es posposa per a més endavant. A més, hi ha dubtes encara sobre com s'ha de qüestionar el soci, si amb tres opcions (nou estadi, remodelació o no fer res) o una pregunta tancada sobre una de les opcions. Dins la junta són conscients que el redactat i la manera de qüestionar el soci són molt importants, ja que poden orientar els resultats. Abans d'aquest referèndum, però, una de les opcions podria descartar-se, si així ho determinen els informes que analitzarà avui el club.