Misc 20/10/2014

A l’Espanyol li falta cap per poder puntuar al Vicente Calderón

L’Atlètic exhibeix el seu poderós joc aeri i marca els gols de córner

Albert Llimós

BarcelonaL’Espanyol estava avisat des dels prolegòmens del partit al Vicente Calderón. L’homenatge a l’exèrcit de l’aire que es va fer just abans del duel contra l’Atlètic de Madrid, amb l’aterratge de diferents paracaigudistes sobre la gespa, ja indicava que el perill vindria fonamentalment del cel madrileny. Dit i fet.

L’Atlètic va tornar a fer una exhibició del seu poderós joc aeri. Els dos gols van arribar gràcies a l’estratègia i la contundència dels locals a l’hora d’atacar les pilotes aèries. De fet, nou dels catorze gols dels madrilenys aquesta temporada els han fet de cap. Tiago a la primera meitat, just abans d’arribar al descans, va obrir el marcador amb un imperial remat de cap al pal llarg que no va poder aturar Kiko Casilla. El primer gol arribava després que l’Atlètic hagués avisat en diferents ocasions, la majoria a través de l’estratègia que tant treballa i tants rèdits li dóna a Diego Pablo Simeone.

Al segon temps, mateix patró, resultat idèntic. Mario Suárez va aprofitar una pilota morta a l’interior de l’àrea petita per sentenciar el duel. Altra vegada l’estratègia. Córner llarg, Diego Godín guanya al segon pal el duel aeri, José María Giménez fa el mateix al primer pal, i la pilota cau submisa a Suárez per certificar el triomf.

Sergio, lesionat

Els locals van sentenciar uns minuts després que Sergio García hagués d’abandonar el terreny de joc per unes molèsties als isquiotibials. Amb el canvi del davanter del Bon Pastor, el partit va morir. Sergio va ser l’únic jugador capaç de superar en els duels directes l’entramat defensiu de l’Atlètic, que ahir no tenia Jõao Miranda com a parella de Godín. Al minut 13, de fet, una gran jugada per banda esquerra de Sergio va suposar la millor ocasió de l’Espanyol. La seva centrada lateral la va rematar Lucas Vázquez a boca de gol, però Miguel Ángel Moyá va poder salvar el que hauria sigut el 0 a 1.

L’Espanyol va dominar territorialment l’Atlètic en múltiples fases del duel, però sense capacitat per erosionar gens la sòlida defensa matalassera. A Simeone ja li anava bé, era un domini fictici dels homes de Sergio González, una cessió voluntària d’un Atlètic còmode amb les línies juntes i molts metres al davant per contraatacar. Christian Stuani va entrar en el tram final, suplint Felipe Caicedo, però no va poder reactivar els visitants, que van tenir en Kiko Casilla el jugador més destacat. El porter va salvar un mà a mà amb Mario Mandzukic i va veure com Antoine Griezmann estavellava la pilota al pal als minuts finals.