El partit contra l’Athletic, cada cop més a prop de ser històric

El Barça podrà jugar amb la samarreta de la quadribarrada contra l’Athletic de Bilbao aquest dissabte, ja que és una samarreta oficial i compleix el reglament que fixen la Lliga de Futbol Professional i la Federació Espanyola. Aquesta és la conclusió a què ha arribat el club després de consultar el Comitè de Competició, que va analitzar aquest dilluns la petició del Barça de jugar amb la tercera equipació, i no hi ha posat cap trava. El Barça ha volgut anar amb peus de plom en aquesta qüestió per evitar qualsevol tipus de sanció per incomplir la normativa. Ara, doncs, l’únic que podria impedir que els jugadors portin la tercera equipació és David Fernández Borbalán, l’àrbitre del partit, que és, en última instància, qui ha de prendre aquesta decisió, i ho farà únicament tenint en compte si les dues equipacions poden crear confusió. En aquest sentit, hi ha un precedent que fa ser optimistes els directius blaugranes, i és que l’any passat a San Mamés el club català ja va jugar amb la quadribarrada, i l’àrbitre del partit, Juan Martínez Munuera, va considerar que no hi havia cap problema amb les dues equipacions.

Durant el dia d’avui, Fernández Borbalán hauria de donar conformitat a la proposta del Barça, que ja ha comunicat a l’àrbitre per correu electrònic que vol jugar amb l’equipació dels colors de Catalunya, un gest del club en el marc dels actes del Tricentenari. Tot i que encara falta el vistiplau definitiu del col·legiat, als despatxos del Camp Nou estan convençuts al “99%” que es podrà jugar amb la tercera equipació, la de la senyera, tal com va aprovar la junta directiva el 16 de juny. De fet, l’Athletic, després de rebre la trucada del Barça per plantejar aquesta situació, ja ha fet saber al Barça que canviarà sense cap tipus de problema la seva equipació si l’àrbitre considera que hi ha algun problema. Tots els elements porten a pensar, doncs, que el partit de dissabte serà històric, i el Barça lluirà com a local els colors de la quadribarrada per primera vegada a la història. Trencarà, així, amb la llarga tradició de vestir de blaugranes.

Finalment, el Barça ha decidit que, en lloc d’un mosaic, en els prolegòmens del partit contra el conjunt d’Ernesto Valverde es desplegarà una gran lona amb el logotip del Tricentenari, similar a la que es va utilitzar en el partit contra el Betis, quan el club que presideix Josep Maria Bartomeu va voler defensar el model de La Masia arran de la sanció de la FIFA. Dissabte a la llotja del Camp Nou hi seran les màximes autoritats del país: el president de la Generalitat, Artur Mas; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Avui Josep Maria Bartomeu participarà en els actes institucionals a la Llotja de Mar.