El Barça Lassa recupera el camí del triomf amb solvència (77-97)

L'equip blaugrana desplega el seu potencial contra l'Herbalife Gran Canària després de tres derrotes

i
Albert Nadal
3 min
Chris Singleton

BarcelonaTres derrotes seguides eren massa per a un Barça Lassa que ha premut l’accelerador per tornar al camí de la victòria amb contundència a la pista de l’Herbalife Gran Canària (77-97) i recuperar la primera posició de la Lliga Endesa, empatat a 24 victòries i 6 derrotes amb el Reial Madrid, però amb el ‘basket average’ favorable als blaugranes. Després de ser privat de la ‘final four’ de l’Eurolliga per l’Andolu Efes i de caure divendres amb el Baskonia al Palau en el retorn a la competició estatal, els blaugranes han fet un cop de puny damunt la taula al Gran Canària Arena per certificar el factor pista per al 'play-off' per al títol de Lliga.

Amb la baixa d’Ante Tomic i conscient que el Gran Canària és un equip agressiu a la seva pista, Svetislav Pesic ha apostat per un cinc inicial físic amb Víctor Claver, Pau Ribas, Chris Singleton, Kevin Séraphin i Kevin Pangos. El duel ha començat amb un ritme tan alt com marcat per la falta d’encert dels dos conjunts. Ribas ha sigut el primer a capgirar el signe del marcador amb un triple matiner, però s’ha arribat a l’equador del primer temps amb el resultat pobre de 4-7 amb dos tirs lliures de Seraphin.

Aquest inici pobre en l’apartat anotador aviat ha quedat erere, i els jugadors del Barça han començat a escalfar el canell per començar a traçar el camí de la victòria. Durant el primer quart, el conjunt de Pedro Martínez només ha estat capaç d’intimidar els de Pesic igualant el duel 11-11 a 2.30 pel final del període, però els blaugranes han contestat amb un demolidor parcial de 0-10 que ha coincidit amb l’entrada a pista d’un endollat Thomas Heurtel.

Un partit resolt al descans

El Barça ha començat a ensenyar al primer quart que no pensava deixar escapar aquest partit i al segon període ha escombrat, literalment, el Gran Canària de la seva pròpia pista. Mentre que els locals es feien un fart de perdre pilotes (han acabat la primera part amb onze pèrdues) i han convertit els llançaments de tres en una quimera (1/8 en triples a la primera part), el conjunt blaugrana s’ha divertit dominant les transicions atac-defensa, així com els rebots i castigant les pèrdues canàries fins a dibuixar una diferència màxima de +22 (23-45) al marcador i un parcial de 19-28 al segon quart. Claver, amb 10 punts i 4 rebots al final de la primera part, i Heurtel, amb 9 punts i tres assistències, han liderat un Barça que s’ha convertit en una màquina de fer punts que ha arrasat el conjunt local.

Després del descans, el Barça ha alternat l’exigència amb la relaxació i el Gran Canària ha mirat de treure el cap, però sempre ha estat lluny en el marcador del conjunt de Pesic, sent de +13 (44-57), la diferència mínima dels blaugranes durant el tercer quart. Quan l’exblaugrana Rabasseda ha aconseguit animar una mica el Gran Canària Arena amb una esmaixada davant Claver, el Barça ha reaccionat immediatament amb triples de Singleton i un altre d’Ádám Hanga pràcticament consecutius. L’últim quart ha estat un tràmit en què Heurtel ha brillat (ha acabat amb 20 punts i 7 assistències), però ha finalitzat el partit fent un mal gest i tocant-se el genoll amb gestos de dolor.