PRIMERA IBERDROLA
Misc 04/10/2020

El Barça, sense pietat del Reial Madrid

Les blaugranes golegen (0-4) en el primer duel contra l’equip blanc en la història de la competició

Albert Nadal

BarcelonaEl primer Reial Madrid-Barça de la història de la Primera Iberdrola no va deixar lloc a les sorpreses i es va resoldre segons el guió previst: les blaugranes, un bloc molt més consolidat i amb anys de bona feina al darrere, es van imposar clarament a la Ciutat Esportiva de Valdevevas (0-4). Les golejadores van ser Patri Guijarro, Misa Rodríguez (p.p.), Lieke Martens i Alexia Putellas.

Malgrat que el Reial Madrid s’ha reforçat amb fitxatges de qualitat contrastada -com les exblaugranes Kenti Robles i Marta Corredera- i amb apostes de present i futur -com la portera Misa Rodríguez-, el duel va demostrar que la denominació de clàssic respon més a un calc comercial del futbol masculí que no pas a la nova rivalitat naixent entre els dos conjunts. El duel de més voltatge a la Primera Iberdrola segueix sent el que enfronta el Barça amb l’Atlètic de Madrid, els dos conjunts que s’estan disputant la competició els últims anys.

Misa, precisament, va ser qui va encarnar la resistència del conjunt blanc davant el domini evident del treballat conjunt del tècnic lleidatà Lluís Cortés. Els guants de la portera canària, que el curs passat va brillar al Deportivo de la Corunya, es van encarregar de malbaratar les primeres ocasions blaugranes, fins que Patri Guijarro, una jugadora que té un futbol que val quirats, la va superar amb un xut creuat i col·locat al minut 19 de partit.

Les blanques, que fins llavors no s’havien acostat a la porteria de Sandra Paños, van fer un primer intent de reacció, amb un xut sec i centrat d’Aurélie Kaci sense problemes per a la portera blaugrana. Dos minuts després, les locals van reclamar un gol anul·lat per una falta dubtosa de la internacional sueca Kosovare Asllani sobre Paños. Aquesta acció hauria pogut suposar l’empat, però el Barça no es va deixar intimidar i va seguir a la seva, tocant i tocant, i veient com Misa negava el gol, primer a Alexia Putellas i després a Aitana Bonmatí.

A la segona part, amb un Madrid disposat a demostrar que també té qualitat a les seves files, la fortuna (o la qualitat de Caroline Graham Hansen, segons com es vulgui veure) van castigar les blanques amb el 0-2 poc abans de complir-se l’hora de partit. Una jugada individual de la davantera noruega des del flanc dret de l’atac blaugrana va acabar amb Misa introduint la pilota a la pròpia porteria després d’un malentès amb la defensora blanca Babett Peter.

Martens i Putellas segellen el triomf

El gol va tornar el domini al Barça, que va seguir divertint-se amb els gols de Lieke Martens, que necessita recuperar sensacions, i de la capitana Alexia Putellas per resoldre un matx en què les blaugranes van recordar al Reial Madrid que encara tenen molta feina per fer. L’entrada de l’estrella blanca Sofia Jakobsson els últims minuts va afegir una mica de picant al duel, però no prou per intimidar les blaugranes. La pròxima jornada el Barça rebrà el Logronyo a l’estadi Johan Cruyff.