Misc 04/06/2018

El Barça es dessagna a Vitòria en el primer assalt de les semifinals

Amb la baixa final de Ribas, els de Pesic no entren al partit en cap moment

Albert Nadal

BarcelonaDurant la disputa de la Lliga regular, el Kirolbet Baskonia va aplicar un correctiu majúscul (96-72) al Barça Lassa de Sito Alonso que va acabar amb la destitució del tècnic madrileny al febrer. Ahir Svetislav Pesic, que va ser una alenada d’aire fresc quan es va fer càrrec del Barça, va viure una de les pitjors nits des que va agafar les regnes de l’equip: el conjunt vitorià va escombrar el Barça (86-61) en el primer assalt de les semifinals del play-off al títol de Lliga. Demà (21 h) es viurà el segon assalt a Vitòria on el Barça necessita reaccionar si no vol veure com es compliquen al màxim les seves opcions d’arribar a la final. Pesic espera recuperar Pau Ribas, que ahir finalment no va poder jugar.

El partit que va haver de presenciar Ribas al Buesa Arena va ser un d’aquells per oblidar a què, massa sovint, el Barça ha acostumat la seva afició en els últims anys. El conjunt basc, guiat per Pedro Martínez a la banqueta -el tècnic que l’any passat ja va eliminar el Barça als quarts amb un València campió-, va dominar el partit en totes les facetes i va imposar el seu ritme en tot moment a partir del segon quart.

El Barça només va plantar una mica de cara durant els primers minuts, que van començar marcats per la igualtat i el desencert dels dos equips. Va ser només el guió dels primers compassos fins que el Baskonia va començar a ensenyar els ullals per començar a manar en el marcador. Tot i la irrupció els últims minuts del primer quart d’un Reynolds que va anotar quatre punts seguits fent valer la seva embergadura (2,25 metres), un triple de Vilzoda va tancar el primer quart amb el marcador de 20-15. Els locals començaven a imposar la seva condició de favorits, però el Barça aconseguia aguantar una distància curta al marcador.

El segon quart va començar amb una bona safata de Hanga, que s’enfrontava a l’equip on va brillar la temporada passada. Però el Baskonia de seguida va posar la directa, castigant el Barça amb els triples de Garino i una defensa en què els blaugranes no van saber penetrar en cap moment. Amb un Heurtel absolutament desdibuixat, el Baskonia va trepitjar l’accelerador per encarrilar un partit que va arribar 67-40 a les portes dels descans.

Capcots, els jugadors del Barça van enfilar cap als vestidors mentre Pesic intentava recuperar una mica d’aire després que la ràbia li hagués envermellit el rostre. El descans no va servir per esperonar un Barça que necessitava un miracle per imposar-se en un partit en què es va veure desbordat. “Aquí és impossible guanyar sense defensar”, lamentava Pesic als micròfons de Movistar.