FUTBOL

El “pas endavant” de Cristiano Ronaldo

Disposat a “seguir fent història”, el portuguès no renega del Reial Madrid però vol girar full ràpid

Ahir és va viure el primer dia de l’era Cristiano Ronaldo a Itàlia. Tot i que la seva presentació es va acabar amb una roda de premsa austera, abans més de 2.000 aficionats havien acompanyat l’astre portuguès de l’hotel en què s’allotja fins a la clínica on va certificar que el seu poderós físic el segueix acompanyat als seus 33 anys.

De fet, Cristiano ja es va encarregar ell mateix de recordar la seva plenitud física i mental: “A la meva edat molts futbolistes acaben la seva carrera en països com la Xina o Qatar, jo he fitxat per un gran club, un fet que demostra que soc diferent dels altres. He fet un pas endavant”. També va assegurar que ja havia pres la decisió de fitxar pel Juventus feia temps, malgrat que més tard es va contradir en dir que quan va deixar en l’aire la seva continuïtat al Reial Madrid després de la final de la Champions encara no havia pres la decisió.

Amb un discurs tranquil, el portuguès no va disparar contra Florentino Peréz, amb qui la relació va acabar tensa, però sí que es va encarregar de lloar un parell de cops el del Juvenuts, Andrea Agnelli, que ha dipositat la confiança en un futbolista que “vol seguir fent història”. Amb un agraïment ràpid i curt, Cristiano va despatxar els seus nou anys al Reial Madrid, club del qual només es va acomiadar mitjançant una carta. “No crec que el madridisme estigui plorant, la meva història al Reial Madrid ha sigut brillant”, va dir el portuguès, que va mostrar la seva voluntat de girar full amb celeritat. “Agraeixo l’aprenentatge al Madrid, que em va ajudar en tot, i el suport dels fans, però ara començo una nova etapa. Vull demostrar als italians que soc un jugador top, tot i que no he de demostrar res a ningú, els números no enganyen”, va deixar anar el nou jugador del Juventus.

Cristiano ha aterrat a la lliga italiana per seguir ser un futbolista decisiu, i el seu impacte ja s’ha anat traduint en xifres els últims dies: s’han disparat les accions del club, que ha augmentat en milers els seus seguidors a les xarxes socials -el Reial Madrid n’ha perdut-, i ja s’han venut més de mig milió de samarretes amb el seu dorsal 7. Tot i que la cristianomania ja ha començat a Torí i Itàlia, el seu fitxatge a canvi de 112 milions d’euros i un salari anual net d’uns 31 milions també han provocat protestes, com una vaga dels treballadors de la Fiat, propietat de la família del president juventí. En la plana més esportiva, és evident que l’impacte del portuguès serà molt beneficiós per a la Serie A. “Tothom veurà la lliga italiana per Cristiano, l’espanyola per Messi i l’anglesa per la competitivat”, va dir ahir José Mourinho en una ràdio italiana. Mentrestant, el nou tècnic del Madrid, Julen Lopetegui, va dir als mitjans del club blanc que el Madrid tindrà “una plantilla boníssima”.