BARÇA
Misc 17/01/2019

Dembélé lidera la seva primera remuntada al Camp Nou

A l'espera del que passi als despatxos, el francès certifica la classificació pels quarts a la gespa

Albert Nadal
4 min
Dembélé lidera la seva primera remuntada al Camp Nou (3-0)

BarcelonaLa sort és una aliada sovint necessària en el futbol, però la sort s’ha de buscar. I ahir, contra el Llevant, el Barça la va buscar, la va reclamar i va fer-se-la seva. La deessa Fortuna es va aliar amb Ousmane Dembélé, que en poc més d’un minut va marcar dos gols tan estrambòtics com necessaris per liderar la seva primera remuntada al Camp Nou. Tots dos cuinats per Leo Messi, el principal absent en l’anada i el director d’orquestra de la victòria (3-0) del Barça, que va fer oblidar la desfeta tot just feia una setmana al Ciutat de València. A la festa de Dembélé també s’hi va sumar Messi, autor del tercer gol. Una remuntada que s’haurà de confirmar als despatxos per l’alienació indeguda de Chumi en l’anada, però ningú pot retreure-li al Barça que no fes la feina a la gespa.

El clima previ al partit estava enrarit per la confirmació a la tarda de la Reial Federació Espanyola de Futbol que el Barça va cometre alienació indeguda amb Chumi, i el posterior anunci del president del Llevant, Quico Catalán, que reclamarà la impugnació del partit avui mateix. Una notícia que va generar murmuris als voltants del Camp Nou entre els pocs aficionats que van acudir a l’estadi (l’assistència va ser de només 42.383 espectadors, la més baixa de la temporada fins ara) alhora que en moltes de les converses d’abans del partit també es recordava la gestadel Girona contra l’Atlètic de Madrid de dimarts. Aïllat de tot aquest soroll extraesportiu hi havia Dembélé. L’extrem francès va començar el partit amb el posat distès i l’expressió passota, i, com tot l’equip blaugrana en general, va signar uns primers minuts freds, com la temperatura i com les grades amb força seients buits del Camp Nou, amb l’excepció de la grada d’animació.

Al conjunt d’Ernesto Valverde li va costar arrencar i fins que Messi no va començar a connectar amb la pilota el Llevant va estar còmode, però també poruc, perquè des dels primers minuts va buscar esgarrapar segons de qualsevol jugada a pilota aturada. Fins que tot això va canviar. Messi, sense el seu soci Luis Suárez, a qui Valverde va donar un descans tan necessari com merescut, va jugar ahir en la posició de nou, i quan l’argentí va veure que no li arribaven pilotes es va començar a deixar veure entre les poblades línies de migcampistes i defenses del Llevant. Quan Messi va començar a fer rutllar la pilota el Barça va començar a millorar i a divertir-se. I a fer mal.

Al minut 24 l’astre argentí va fer lluir el porter Aitor Fernández amb un xut creuat després d’una bona passada d’Arthur. Poc després, Messi mateix va robar una pilota molt perillosa prop de l’àrea del Llevant per assistir amb una velocitat endimoniada Dembélé, i el francès, amb més fortuna que encert, va firmar el primer gol del partit després que el refús del defensa li rebotés a la cama i anés a parar al fons de la porteria del Llevant.

Sense temps d’acabar de celebrar aquest gol, el guió es va repetir immediatament: novament assistència ràpida de Messi per a la cursa de Dembélé, desmarcada al límit del fora de joc de l’extrem francès, retallada marca de la casa davant del porter i, finalment, rematada picada i mossegada que el porter va arribar a tocar amb la cama, però sense poder evitar que la pilota entrés. Amb mitja hora el Barça havia començat a encarrilar la remuntada, però no s’hi valia a badar: un gol del Llevant forçava la pròrroga.

Conscients d’aquest fet, els blaugranes van seguir atacant, però Dembélé de nou, Messi després i, finalment, Arturo Vidal, van topar amb Aitor Fernández o amb xuts ajustats que van fregar la xarxa de la porteria del conjunt valencià.

Messi tanca la remuntada

A la segona part Messi va aparèixer ben aviat per firmar el tercer amb una rematada a boca de canó després d’una bona assistència de Semedo. Galleda d’aigua freda per a un Llevant que ja no va saber reaccionar. I el Barça tampoc va fer més gran la ferida, tot i que Valverde va donar entrada a Luis Suárez i Sergi Roberto, a més de Denis Suárez, autor de la jugada que va acabar en el penal que Coutinho va firmar en l’anada. Sense cap jugador del planter convocat, Carles Aleñá, l’últim jugador de la casa que va aterrar al primer equip, no va tenir cap minut.

Ja al final, en el temps afegit, Boateng va enviar una rematada al pal que tampoc hauria servit per classificar el seu equip. A l’espera del que passi als despatxos, Dembélé i Messi van fer la feina damunt la gespa del Camp Nou. Avui el Barça espera estar al sorteig dels emparellaments dels quarts de final que celebrà a les cinc de la tarda a la Ciutat del Futbol de Las Rozas.