Misc 21/05/2011

Res de ningú

i
Albert Om
2 min
Res de ningú

Em fascina pensar que a l'hora de la veritat no sabem res de ningú. Ni de tu ni de l'Strauss-Kahn ni tan sols de la persona que cada nit dorm al llit amb nosaltres. Ara resulta que portaves deu anys amagant que tenies un fill amb la minyona.

La teva història és un gran guió de Hollywood. Fixa't: un actor multimilionari d'origen austríac es casa el 1986 als Estats Units amb una periodista de la família Kennedy. Ella deixa la feina, del matrimoni en neixen quatre fills i l'actor es decideix a fer carrera política. Ocupa el càrrec de governador de Califòrnia pel Partit Republicà des del 2003 fins al 2010.

Poques setmanes després de plegar, anuncia que tornarà al cinema. Al cap d'uns dies, agafa la seva dona, li diu "hem de parlar" i li explica un detall que en els últims deu anys, enfeinat com va, no ha trobat el moment de comentar-li. És un detall sense més importància: té un fill secret amb una altra dona que resulta que és la minyona que treballa a casa seva des de fa vint anys, la mateixa que els serveix el sopar cada nit. I el nen? El nen aviat en farà catorze. Ja té borrissol al bigoti i qualsevol dia començarà a afaitar-se.

Quan ho acaba de dir, se sent alliberat. Nota que s'ha tret un pes de sobre. Mentre era governador de Califòrnia, va haver de callar perquè se n'hauria fet la feina i la família. Ara és diferent. És veritat que la dona, quan ho ha sabut, ha agafat les maletes i se n'ha anat de casa, però com que ell vol tornar al cinema això li pot servir de revulsiu. Com a Governator no es podia permetre un escàndol sexual; com a Terminator , té barra lliure. Hollywood no només l'hi perdonarà; ho explotarà.

Això sí, té la mala sort de fer-ho públic la mateixa setmana que tot el món està pendent de la presumpta agressió sexual de Dominique Strauss-Kahn a una cambrera d'hotel de Nova York. I sembla que als productors els agrada més aquest segon guió. Però ell és tossut i pensa lluitar perquè es faci el seu. Creu que és molt cinematogràfic l'home torturat durant deu anys per un secret inconfessable. Que pot donar molt joc tenir les dues mares dels teus fills a casa, una amb la còfia i l'altra amb l'anell de casada. I també pensa reivindicar la seva feina. Al capdavall, no deu ser tan mal actor com deien si ha pogut mantenir aquesta doble vida durant tants anys sense que ho descobrís ningú.

El 2001, quan ja havia nascut el teu fill secret, començaves la campanya per convertir-te en governador de Califòrnia. Denunciaves, Arnold, com l'augment de famílies monoparentals feia que molts nens creixessin trobant a faltar la figura del pare.

stats