24/05/2013

Carta a José Ramón Bauzá: 'Es meu discurs'

2 min
Es meu discurs

President Bauzá, m'he permès la llibertat d'escriure-li un discurs per celebrar l'aparició d'un nou diari a les Illes, l'ARA Balears. Si detecta algun detall en el text que no el deixa sentir còmode, faci-m'ho saber, que encara seríem a temps de rectificar-lo. Atentament.

Bon vespre a totes i tots. En primer lloc, demano disculpes per no haver pogut assistir fins ara a cap acte de presentació del vostre diari per uns petits problemes en la coordinació de la meva agenda personal. Ja sabeu que tinc una secretària nova, que va ser Miss Balears 2009, i que aquests dies s'està familiaritzant -i molt bé, per cert- amb la seva nova feina. També vull excusar l'assistència dels ducs de Palma, de qui em consta que els hauria agradat ser aquí. He parlat personalment amb ells i els he dit: "Alteses, estiguin tranquils, han perdut una rambla però han guanyat un diari".

I és que, sense oblidar el magnífic llegat del Diari de Balears , tots els que ens estimem aquest país podem dir que hem guanyat un diari. Un diari que, si em permeten la immodèstia, representa allò per què he lluitat des del primer dia de la meva vida política. Podem treballar conjuntament -vostès des de la redacció, nosaltres des del govern-, per objectius que, sens dubte, compartim. En destacaré només dos: el primer, la lluita per fer de les Illes Balears una societat cada vegada més lliure i, per tant, més crítica, on es potenciï la transparència informativa, es reforci la democràcia i es premiï la diversitat de pensament dels seus ciutadans i de les seves entitats.

El segon objectiu compartit és l'aposta decidida que fem per sa nostra llengo. Una llengo que, per tal de potenciar-la i dotar-la de més personalitat pròpia, els puc anunciar que, a partir de la setmana que ve, rebrà el nom oficial de MEMF (mallorquí, eivissenc, menorquí i formenterenc). Periodistes de l'ARA Balears, aquí en tenen la primera primícia. No passin pena, que en vindran més. Des d'avui, farem camí junts contra la corrupció i l'especulació urbanística, i en defensa del paisatge, el patrimoni, la nostra cultura i el nostre sistema educatiu.

I si en algun moment no coincidíssim, espero que sàpiguen ser crítics, perquè, per damunt de tot, un diari és un instrument que permet que els ciutadans d'una comunitat dialoguin, en tot allò que els uneix però també en tot allò que els separa. Moltes gràcies.

Per acabar, permeti'm que en aquest discurs em dirigeixi als empresaris impulsors d'aquest nou diari. En senyal d'agraïment per tot allò que fan i faran per les Illes Balears, siguin tan amables d'acceptar aquest petit regal. Si no els agrada el nom de Fortuna , poden canviar-lo.

stats