02/07/2011

Una mà negra

2 min
Una mà negra

Benvolguda vicepresidenta del govern,

Hi deu haver algú que li vol mal. Estic convençut que una mà negra s'amaga darrere dels episodis pintorescos que ha viscut com a vicepresidenta. He decidit investigar-ho, en bé del càrrec que ocupa.

L'últim d'aquests despropòsits ha passat aquesta mateixa setmana: vostè ha enviat una carta a Jordi Hereu en què el felicitava per haver estat reelegit alcalde. Davant l'estupefacció general de la població, fonts del seu departament han explicat que tenien tres models de carta -un per als alcaldes sortints, un per als alcaldes entrants i un altre per als reelegits- i que justament es van confondre amb la que van triar per a Hereu.

Això podria quedar com un fet aïllat si el març passat no s'hagués descobert que el seu currículum oficial la presentava com a llicenciada en psicologia quan -permeti'm la broma- vostè només és vicepsicòloga: li falten dues assignatures per acabar la carrera. Aquests dos incidents, sumats, no poden ser atribuïbles a la mala sort ni a una falta de preparació per al càrrec. Li toca obrir una investigació interna per aclarir -com deia el gran Jorge Berrocal de Gran Hermano - " ¿quién me pone la pierna encima para que no levante cabeza? "

I com proclamava una altra ment preclara com Ángel Acebes, ens trobem davant de dues línies d'investigació. La primera apunta directament què la mà negra seria un home i de Convergència, que actuaria mogut pel ressentiment que la vicepresidència del govern l'ocupi una dona i d'Unió. No cal dir que aquesta és una opció que personalment descarto, ateses les bones relacions entre els dos socis de la federació.

La segona línia d'investigació ha estat batejada amb el nom de "la venjança de Moctezuma", en referència a les diarrees que els turistes agafen a Mèxic com a càstig per la conquesta espanyola d'aquelles terres. En aquest cas, l'intent permanent de sabotatge no vindria de Moctezuma, sinó del mateix tripartit. La venjança l'exerciria l'últim reducte carodista que encara queda a Palau (mai s'acaba de fer net del tot, senyora Ortega) que, molest perquè vostès quan eren a l'oposició van menystenir la vicepresidència del país, han llançat una maledicció sobre aquest càrrec que es girarà en contra de tothom que l'exerceixi. Si aquestes pistes li semblen fiables i vol que continuï investigant, faci-m'ho saber.

Després d'aquests casos, me la imagino al seu despatx mirant-se amb lupa cada document que signa i cada discurs que li preparen. Estigui al cas a l'agost quan Artur Mas marxi a Menorca i vostè ocupi la presidència de la Generalitat en funcions. La mà negra no fa vacances.

stats