08/01/2011

La mar de bé

2 min
Justicia, Montserrat

Això sí, m'agradaria avisar-la que la seva feina serà permanentment fiscalitzada, molt més que la de cap altre conseller. Perquè m'entengui, vostè serà la Joan Saura del govern Mas. No se n'hi deixarà passar ni una. De fet, la seva arribada a la conselleria ha sigut idèntica: abans de prendre possessió del càrrec, ja els han demanat la dimissió.

De Saura deien que un antisistema no podia dirigir la policia, i de vostè, que una advocada de l'Estat que equipara la consulta independentista d'Arenys amb un acte de suport a etarres no pot estar al capdavant de Justícia. Per acabar de fer-ho rodó, tant a Saura com a vostè els toca substituir una consellera tan transversalment respectada com Montserrat Tura. Amb vostès, doncs, tolerància zero.

Per això, han fet tan bé vostè i Joana Ortega (les Duran Duran del Govern) de prendre possessió del càrrec "amb l'ajuda de Déu". La necessitarà. La sort que té, consellera, és que el seu departament passa molt més desapercebut que el d'Interior. I que el fitxatge de Ferran Mascarell ha desviat moltes mirades que d'altra manera s'haurien concentrat en vostè.

Suposo que ho entén. El seu nom no era en cap travessa i la majoria de periodistes no teníem el gust de conèixer-la. Tot ens va venir de nou i per això quan vam saber el seu nomenament, i sobretot el seu currículum, vam pensar que què feia una dona com vostè en un govern com aquest. Que què tenia a veure el seu model d'estat amb la nació sense límits de Mas.

No comptàvem que vostè és prou intel·ligent per saber que, efectivament, un palau és una casa gran, però que al Palau de la Generalitat no s'hi diran ni s'hi faran les mateixes coses que es deien i es feien a la Casa Gran del Catalanisme, quan CiU era a l'oposició. Allà sí que penso que potser no s'hi hauria trobat bé. Però ara és diferent. Ara s'ha desat tot allò que pugui generar divisió. Ara el que toca és unió.

Un govern més tècnic que polític. I si amb la legislatura més avançada, s'ha de tornar a marcar perfil sobiranista, ja en parlarem. Queda lluny, això, de moment.

stats