RETRATS QUE PARLEN
Misc 26/08/2011

Gerard Quintana: Energia per a l'entusiasme

i
Albert Pla Nualart
1 min

Al final dels seus missatges et desitja llum, molta llum. I té la casa plena de budes perquè transmeten un pau genial i, al contrari d'un santcrist, tenen feng shui .

Com tants fills de perdedors de la guerra, el van orientar a ser esclau de seguretats grises, però l'estela de Dylan i Cohen l'ha portat a fer tot el contrari: a travessar la vida surfejant.

De petit el van rapar tants cops que va créixer amb el desig de ser pelut, i pelut s'ha quedat, desafiant els anys i la higiene, mentre els altres Sopa es feien grans.

Parla amb un tempo lent, paladejant les paraules. Tot ve de 4t d'EGB, quan es va tornar queco perquè el cap va posar la directa i la llengua no el podia seguir. Se'n va sortir cantant i aprenent a dir les coses amb l'aire transcendent d'una revelació.

Li agrada viure on the road però busca vents favorables, incloent-hi la llengua en què canta. I no estalvia parades al món mediàtic, on ser enrotllat li ha fet fer molts col·legues.

Ha fet bones cançons i sap interpretar, però tendeix a ficar-se en embolats on, més que passió per comunicar, has de tenir coses a dir si no vols que els focus t'enganxin fent passar tòpics per idees interessants.

Però això no afecta el seu club de fans, que fins i tot li perdona haver-se hagut d'escurar la butxaca per un concert que venia com a únic i està tenint tantes seqüeles que acabarà traient feina a l'Orquestra Maravella.

stats