17/02/2013

L'etern fora de joc de Mr. Bean

1 min

"Una parella gai no pot proveir un entorn càlid i segur als fills"

David Jones

El secretari d'estat per a Gal·les del govern Cameron, que s'assembla força a Mr. Bean, ha armat un gran enrenou al Regne Unit en intentar justificar el seu vot contrari al matrimoni gai.

Deixo clar, d'entrada, que envejo la indisciplina que permet a un diputat britànic membre de l'executiu votar contra el seu primer ministre. Si a Catalunya fos possible, afloraria la carcúndia de certs partits i tindríem molt més clar a qui elegim.

Davant l'onada crítica que va desfermar, Jones va negar que fos homòfob dient allò tan típic de "Tinc molts amics gais", i va aclarir que aprovava les relacions homosexuals i la seva unió civil, però no el seu matrimoni perquè, va remarcar, "no poden procrear biològicament".

Aquesta afirmació no només ignora que la civilització sempre avança separant-se de la naturalesa sinó que contradiu el pragmatisme de què fan bandera els conservadors. En una demografia exsangüe, quin sentit té no fer costat al desig de dos adults responsables d'afrontar el difícil repte de tenir fills?

Però el més interessant és que la realitat converteix el que fa anys hauria sigut només un prejudici en una autèntica ofensa. Jones ara està dient a les parelles gais amb fills que són pitjors pares, i fomenta que les discriminin.

La lliçó que se'n desprèn és que la millor estratègia per deixar fora de joc els que neguen llibertats és el seu mateix exercici. El que de debò fa miques la moral de 3.000 anys és la mirada brillant i plena de promeses dels fills de parelles gais.

stats