Publicitat
Publicitat

MENORS TUTELATS

Benestar demana inhabilitar 5 anys la directora del Petit Príncep

La Fiscalia de Menors admet que té la informació de la DGAIA

El departament de Benestar Social i Família, arran de la informació publicada ahir per l’ARA sobre la directora del CRAE Petit Príncep, va enviar un comunicat en què explica que demanen cinc anys d’inhabilitació per a Elisa Trujillo i una sanció econòmica: “S’han valorat proves suficients que indiquen que s’havien incomplert normatives en relació a l’atenció sanitària i l’alimentació dels menors [i s’havien comès] irregularitats en la titulació dels professionals i en drets fonamentals, com el respecte a la llibertat religiosa”. Aquesta acusació es refereix, presumptament, al fet d’haver dit a una noia musulmana que si no volia menjar el dinar que contenia porc no menjaria res més.

Aquesta és la proposta de sanció d’un dels quatre expedients que el Govern va obrir pel cas del Petit Príncep. El primer expedient va acabar l’1 de juny passat amb la rescissió del contracte de l’empresa Atalanta -de la qual Trujillo era la presidenta- per la gestió en la modalitat de concessió del centre de menors. La gestió del centre Petit Príncep ja va ser atorgada a una altra entitat per un concurs d’urgència. Els altres dos expedients sancionadors -un per a la directora i l’altre per a la seva germana, Àngela Trujillo- pels presumptes maltractaments, discriminacions i malversació de fons es continuen tramitant.

L’advocada d’Elisa Trujillo, Beatriz González, ja ha presentat un recurs d’alçada a la proposta de sanció de cinc anys d’inhabilitació, i si cal recorrerà a la via judicial. Tant ella com Elisa Trujillo mantenen que totes les acusacions són falses i que arribaran fins al final per demostrar-ho.

La Fiscalia ‘troba’ la informació

D’altra banda, el portaveu de la Fiscalia Provincial de Barcelona havia assegurat diverses vegades a aquest diari que no havia rebut cap informació sobre el cas de la directora del Petit Príncep, però ahir la van trobar. El subdirector de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Joan Mayoral, va trucar ahir personalment a la Fiscalia de Menors i va parlar amb la coordinadora en funcions, ja que el fiscal de menors titular -Juan José Márquez Bonvehí- està de baixa. La seva substituta ha dit a Joan Mayoral que la documentació era a la Fiscalia des del 6 de febrer -data en què la DGAIA la va enviar- a nom del fiscal titular.

Un extreballador del centre confirma les acusacions
Un extreballador del centre de menors tutelats per la Generalitat Petit Príncep, després de llegir la notícia publicada a l’ARA sobre l’apartament de la directora Elisa Trujillo, es va posar ahir en contacte amb aquest diari per explicar la seva experiència amb ella. No ha volgut donar el seu nom perquè actualment treballa per a l’administració, però explica que va treballar al centre de Santa Coloma de Gramenet del 2005 fins al 2009, i que va acabar denunciant la directora per acomiadament improcedent. “Durant aquells quatre anys vaig veure moltes coses estranyes amb les despeses, com per exemple que em va fer anar a comprar mobles de l’Ikea per al centre però que digués que ens els portessin un dissabte, cosa estranya, i dilluns quan vaig tornar a treballar aquests mobles ja no hi eren”. Segons aquest extreballador, les irregularitats amb el pressupost eren cosa d’Elisa Trujillo, i els comentaris despectius als menors tutelats o donar malament la medicació era cosa de la seva germana, Àngela. “Elles no tenien una bona relació, però es tapaven mútuament -afirma-. Quan vaig començar a queixar-me per aquestes situacions, em van començar a fer mòbing i vaig demanar una excedència”. A aquest exeducador social del Petit Príncep, quan va demanar reincorporar-se el dia acordat, li van dir que no podia, i ell va portar a judici la directora. Explica que també va voler denunciar les irregularitats viscudes al Petit Príncep durant quatre anys. “Però no vaig trobar cap altre treballador que volgués declarar en contra seva”, diu. Segons expliquen fonts del centre, les mateixes persones que llavors no es van atrevir a denunciar les suposades irregularitats d’Elisa Trujillo aquest cop sí que s’hi han vist amb cor. L’extreballador va guanyar el judici per l’acomiadament, però a canvi, segons explica, Trujillo va escriure una carta a la DGAIA menystenint la seva feina. “Allò va fer que em costés molt tornar a trobar feina”, recorda.