Publicitat
Publicitat

INFRAESTRUCTURES

Un tren de Rodalies avariat fa tallar el metro

Un comboi amb els frens activats provoca una fumarada i el tancament de 6 estacions

Gran ensurt ahir al migdia al centre de Barcelona per culpa d’una gran fumarada negra que sortia per la boca de l’estació de metro de plaça Universitat. El que en un principi semblava un incendi va resultar ser el fum que causava un tren avariat de Rodalies, que circula en paral·lel a les vies del metro. Concretament, la culpa va ser d’un tren de la R3 que viatjava amb destinació a Ripoll i que circulava amb els frens activats. La fumarada que va provocar aquesta frenada es va desplaçar cap a l’estació de metro de plaça Universitat, que va haver de desallotjar tots els viatgers. Per precaució, també es van desallotjar cinc estacions de la L1 més (Rocafort, Urgell, Catalunya, Urquinaona i Arc de Triomf), i durant prop de dues hores el metro va estar tallat entre Espanya i Marina. A la L2, que també té parada a Universitat, no es va desallotjar cap estació, però els seus combois no s’aturaven a l’estació d’Universitat.

Sense fum a Renfe

Curiosament, però, Renfe no va haver de tancar cap de les seves estacions per aquest problema. Segons sembla, el fum es va desplaçar amb el corrent d’aire per un conducte que comunica els túnels de Rodalies i del metro, que en aquest tram circulen en paral·lel. Però l’avaria del tren de la R3 de Rodalies sí que va tenir conseqüències per als seus usuaris. El tren amb el sistema de frens avariat que viatjava amb destinació a Ripoll va desallotjar tots els seus passatgers quan va arribar a l’estació de Plaça Catalunya i posteriorment va ser traslladat a Sant Andreu Arenal. Els viatgers van haver d’esperar que els recollís un altre tren per continuar el trajecte fins a la seva destinació amb uns 60 minuts de retard.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va haver d’atendre quatre persones per una intoxicació lleu que eren a l’andana en el moment dels fets, concretament dos agents de la Guàrdia Urbana i dos treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona, responsable del metro.

Visibilitzant l'assetjament sexual