Publicitat
Publicitat

INSTITUCIONS

La Fira de Barcelona encarrega a Luis Conde el relleu d'Agustí Cordón

Una comissió que lidera el caçatalents farà una llista de tres candidats, tant interns com externs

El procés de substitució d’Agustí Cordón com a director general de Fira de Barcelona ha arrencat amb les urgències pròpies de qui ha de rellevar a corre-cuita una peça clau. El consell d’administració celebrat dimarts a la Fira va servir per iniciar el procés de selecció que ha de desembocar en el nomenament del nou director general, que idealment hauria de produir-se quan Cordón deixi el càrrec al novembre per incorporar-se al grup Zeta com a conseller delegat.

La meitat del consell d’administració (format per nou persones) s’ha integrat en una comissió especialment creada per buscar el futur director general. Segons han confirmat diferents fonts a l’ARA, en aquesta comissió tindrà un paper clau Luis Conde, que és fundador de la firma de caçatalents Seeliger y Conde i, per tant, es dedica professionalment als processos de selecció de directius.

L’objectiu és que d’aquí un màxim de tres setmanes el consell d’administració de la Fira tingui “una terna” de candidats al càrrec. En aquesta llista d’uns tres noms hi haurà persones que ara no treballen a Fira de Barcelona, però també n’hi podran aparèixer d’altres que ja són a la institució i que han sigut pròxims a Cordón durant els anys que ha dirigit la institució.

Al consell de dimarts es va plantejar que qualsevol persona del consell d’administració pugui proposar noms i, de fet, hi ha molta gent interessada a optar a la feina que queda vacant i que es mou per promocionar-se. De totes maneres, qui farà la llista serà la comissió, i “la veu cantant” la portarà Conde, segons expliquen des de dins de la institució firal. Fonts coneixedores del procés van explicar que “Conde no serà qui decideixi la persona definitiva”, encara que això tampoc es pot descartar. Algunes fonts expliquen que, un cop elaborada la terna, el perfil definitiu que haurà de tenir el futur director general el dissenyaran el president de la Fira de Barcelona (Josep Lluís Bonet), el mateix Agustí Cordón i una empresa externa especialitzada en processos de selecció, “que pot ser Seeliger y Conde o una altra”.

Consultat per l’ARA, Conde va explicar que desconeix quin és el perfil exacte que es buscarà i quina serà l’empresa que participi en el procés de selecció. Amb tot, es va mostrar optimista: “M’imagino i espero ser jo [qui ho faci], perquè els dos anteriors els vam fer nosaltres i van sortir molt bé”.

Efectivament, Agustí Cordón va aterrar a Fira de Barcelona després de ser seleccionat per la firma de Luis Conde. El mateix va passar amb el seu predecessor, Josep Gual, que va ocupar el càrrec entre el 2000 i el 2004. Alguns membres de la Fira, però, veuen qüestionable que sigui l’empresa d’un conseller de la casa la que piloti aquest procés de selecció, tenint en compte que en teoria el càrrec de conseller de la Fira no és remunerat.

Perfil complicat

A dins de Fira de Barcelona es nota el pes de la marxa de Cordón, que va arribar a la institució en plena crisi interna i marxa deixant la casa endreçada, amb unes quantes fires estrella i en ple procés d’internacionalització. La seva substitució, per tant, es percep com a delicada. El màxim de tres setmanes per escollir la terna de candidats, per exemple, és considera “poc temps”, segons coneixedors del procés. “L’Agustí ha deixat el llistó molt alt, però la nostra obligació és trobar el millor substitut”, afegeixen d’altres.

Algunes persones consultades especulen que Cordón prefereix que el seu substitut surti de dins la casa, però quan dimarts l’hi van preguntar el mateix Cordón no va voler-se pronunciar.

La substitució del director general precedeix el relleu del president. Josep Lluís Bonet, que també presideix Freixenet i la Cambra de Comerç d’Espanya, ha de deixar el càrrec abans de l’estiu del 2017.