11/01/2013

La Generalitat demanarà la suspensió cautelar del dictamen per a l'ATLL

1 min

BARCELONA.La Generalitat presentarà avui el seu recurs al dictamen que obliga a "excloure" Acciona del concurs per a la concessió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i demanarà que se suspengui cautelarment mentre la qüestió estigui als tribunals.

Acciona va guanyar el concurs, que suposa la privatització més gran que ha fet mai la Generalitat, i des de l'1 de gener ja gestiona l'ATLL. Però l'empresa que va perdre el concurs, Agbar, va interposar un recurs a l'OARCC, l'organisme dedicat a la supervisió dels concursos públics que la setmana passada va donar la raó a aquesta última companyia. Segons l'OARCC, Acciona ha de quedar apartada del concurs per no haver complert totes les condicions que es fixaven als plecs.

La Generalitat ha argumentat sempre que el procés d'adjudicació es va fer de manera correcta i així ho defensarà al recurs que presentarà avui davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En el recurs, a més, el Govern sol·licitarà que se suspengui cautelarment la decisió de l'OARCC mentre duri el procés judicial. Amb això, pretén que Acciona pugui seguir operant durant aquest període, que pot ser previsiblement llarg si la decisió del TSJC no satisfà alguna de les parts i decideixen seguir el contenciós al Tribunal Suprem.

Acciona, que ja ha pagat 300 milions d'euros (durant els 50 anys de la concessió se n'han de pagar 700 més), va reaccionar assegurant que exigirà el retorn immediat d'aquesta quantitat, a més de la xifra que correspongui per danys i perjudicis.

stats