Publicitat
Publicitat

Josep Piqué deixa la junta del Cercle i Marc Puig és nomenat vicepresident

Remodelació a la junta del Cercle d’Economia. L’assemblea de socis va aprovar ahir que s’incorporin a la cúpula de l’organització Ramon Asensio, director general de Roca; Marta Plana, cofundadora de Digital Origin, i Joan Roca Sagarra, vicepresident de Roca Junyent i fill de Miquel Roca.

L’arribada dels tres serveix per substituir tres vacants. La primera és la que va deixar el difunt José Manuel Lara. Les altres dues són les de Cristina Gallach, aterrada fa poc a l’ONU com a cap de comunicació, i Josep Piqué, actual conseller delegat de la constructora OHL i president del Cercle fins fa poc més d’un any.

En paral·lel, l’assemblea també va acordar que Marc Puig, president del grup de perfumeria Puig, sigui ara nomenat vicepresident per ocupar la plaça que havia deixat buida Antón Costas quan va ser nomenat president de la institució. Marc Puig se sumarà així als altres dos vicepresidents que ja tenia el Cercle: Artur Carulla (Agrolimen) i Josep Oliu (Banc Sabadell). Tenint en compte que la tradició del Cercle és nomenar com a president una de les persones que ocupa la cadira de vicepresident, tot indica que el seu pròxim líder sortirà entre Artur Carulla, Josep Oliu i Marc Puig.

Empresaris i acadèmics

Els empresaris són majoria al Cercle tot i que, per primera vegada, el president actual és un acadèmic com el catedràtic Antón Costas. A la junta actual hi ha més acadèmics, com l’economista Alfredo Pastor (Iese), però sobretot hi ha empresaris com Juan José Brugera (Colonial), Jordi Mercader (Miquel y Costas) o Amancio López (Hotusa).