Publicitat
Publicitat

VALLPARADÍS

Albert Soler, abans esportista que polític

Minuts després de votar en contra o abstenir-se en l'elecció d'Albert Soler com a nou president executiu de l'ACB, alguns clubs de la Lliga Endesa van ser conscients de les conseqüències de la seva posició. L'associació, que passa pel moment més delicat des de la seva fundació, necessita un canvi de rumb i sembla difícil trobar un candidat més adequat per al càrrec que l'exsecretari d'estat per a l'Esport. Desprestigiada per no poques batalles internes que no interessen a l'aficionat, l'organització no aconsegueix reflotar la marca d'una competició que amenaça de no deixar de decaure. Urgeixen mesures contundents que qüestionin l'apàtic autocomplaença dels últims anys. Els equips mantenen viva la competició i no a l'inrevés, tot el contrari del que passa a la NBA.

El Barça està liderant un procés per intentar convèncer la resta de clubs. Joan Bladé i Joan Carles Raventós confien a solucionar el tema i obtenir tres suports nous abans que acabi l'any. Albert Soler, que dimarts passat va aconseguir 11 dels 14 vots necessaris per ser designat president executiu de l'ACB, ha demanat no esperar fins al 20 de gener, la data de la nova assemblea general, ja que abans d'acabar l'any hauria de definir la seva candidatura per presentar-se a les primàries del PSC que han d'escollir el candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona.

Conscient que els clubs tenen la responsabilitat i l'obligació de solucionar el problema, la comissió que dirigeix el procés d'elecció del nou president executiu i que està formada pel Fiatc Joventut, el CAI Saragossa i el Laboral Kutxa va enviar un comunicat en què demana la convocatòria urgent d'una assemblea extraordinària per escollir Albert Soler. Els clubs van descartar fa dies solucionar la crisi escollint un director general, una elecció que no necessitaria el 75% dels vots favorables i que es podria resoldre amb una majoria simple.

Albert Soler prefereix l'esport a la política i així ho va deixar clar en el seu discurs de presentació, que va rebre més elogis que vots al carrer Iradier de Barcelona, però no vol quedar-se sense cap de les seves dues opcions de futur. El Reial Madrid i el Rio Natura Monbus, el club gallec que Juan Carlos Sánchez utilitza d'altaveu, representen l'oposició més bel·ligerant i sembla impossible que se sumin al projecte o, si més no, que presentin una proposta més vàlida. No entenen que és possible resoldre el procés sense que ningú perdi res més que l'orgull.

PUBLICITAT
PUBLICITAT