Bàsquet - Eurolliga
Misc 01/05/2019

Cinc anys sense 'final four'

El Barça Lassa perd el partit decisiu contra l'Anadolu Efes i queda eliminat (80-71)

àlex Gozalbo
3 min
Ante Tomic

BarcelonaUn combatiu Barça Lassa no va poder evitar la derrota contra l’Anadolu Efes (80-71) i per cinquè any seguit veurà la final four des de la televisió. A diferència de les últimes temporades, però, l’eliminació blaugrana no va deixar els seus aficionats amb un sentiment de ridícul. L’equip culer no va poder gestionar una diferència de set punts i va ser castigat pels 17 triples d’un conjunt turc que va saber endurir la seva defensa en la segona meitat per tenir el premi de lluitar pel títol per primera vegada des del 2001.

Shane Larkin, que va anotar 18 punts amb 5 triples; Vasilije Micic, que va acabar amb 10 punts i 10 assistències, i Adrien Moerman, que va sumar 18 punts amb un triple clau en l’últim minut, van ser els botxins d’un Barça Lassa amb més caràcter que recursos. L’equip blaugrana va superar els registres del CSKA de Moscou i es va convertir en l’equip que més partits de l’Eurolliga ha disputat aquest segle (463).

“L’Anadolu Efes ha merescut guanyar, però nosaltres podríem haver guanyat el partit. Crec que el meu equip ha exhibit personalitat, però no ha fet el millor joc de la temporada. No hem pres les decisions correctes”, va analitzar Svetislav Pesic, que va descartar Artem Pustovyi i va deixar sense jugar Jaka Blazic i Rolands Smits, apostant pels seus 10 homes de confiança. El tècnic va destacar els 17 rebots ofensius del seu equip.

A diferència dels altres partits disputats entre els dos equips, el Barça Lassa va dominar el primer període de l’enfrontament. L’equip blaugrana va anotar 28 punts en uns primers 10 minuts en què va arribar a tenir una diferència de set punts (21-28). La feina interior d’Ante Tomic i Víctor Claver va donar bons resultats. La reacció de l’Anadolu Efes va arribar des d’un enduriment de la defensa. Això va provocar que Krunoslav Simon es carregués de faltes personals, però també que el seu joc millorés. El conjunt turc va rebaixar l’anotació dels visitants a la meitat durant un segon quart en què va capgirar el marcador (40-39). La punteria des de la línia de tres punts (10 triples en la primera meitat, 5 dels quals des de la cantonada) va impulsar el treball dels homes entrenats per Ergin Ataman (47-42).

“Hem intentat jugar dur, però la nostra defensa durant els primers 20 minuts no ha sigut bona”, va reconèixer el tècnic turc, que va començar el tercer període amb Dogus Balbay com a base, tota una declaració d’intencions. El Barça Lassa va tenir problemes per mantenir els bons percentatges del primer tram de partit i l’escenari es va anar complicant. La diferència local va créixer fins als 11 punts (70-59) en una segona meitat en què el Barça Lassa tan sols va poder anotar 29 punts. El caràcter de jugadors com Ádám Hanga, Pau Ribas i Pierre Oriola va servir per ajustar el marcador (75-71), però no per aconseguir la victòria al Sinan Erdem Dome. L’equip blaugrana va assolir un dels objectius del partit, reduir l’aportació ofensiva del rival, però no va ser capaç de tenir prou continuïtat en atac. Un triple de Moerman a 29,4 segons va sentenciar el partit, que va acabar amb el resultat de 80-71. “Ells mai s’han rendit, però avui nosaltres hem sigut molt difícils de guanyar”, va resumir Ataman. El seu equip, l’Anadolu Efes, acompanyarà el Reial Madrid, el Fenerbahçe i el CSKA de Moscou a la final four de Vitòria.

Dos partits més aquesta setmana

El calendari no s’atura i el Barça Lassa de Pesic tancarà la setmana jugant divendres contra el Kirolbet Baskonia al Palau Blaugrana (21 hores) i diumenge visitant el Gran Canària Arena (19.30 hores).