Ensurt final d’un Barça Lassa que defensarà el títol

La relaxació de l’equip blaugrana afegeix emoció a una victòria coral (92-86)

àlex Gozalbo
3 min
Chris Singleton, aler pivot del Barça Lassa, intentant allunyar la pilota de Colton Iverson, jugador de l’Iberostar Tenerife.

MadridDues setmanes després de perdre contra l’Iberostar Tenerife a la Lliga Endesa, el Barça Lassa es va prendre la seva revenja a les semifinals de la Copa del Rei (92-86). L’equip blaugrana va repetir la solidesa de dijous i avui disputarà la final del torneig per vuitena vegada en els últims deu anys. El triomf culer no va tenir cap nom individual destacat i el protagonisme va quedar repartit entre els deu jugadors que Svetislav Pesic va utilitzar en la seva rotació. Vuit d’ells van acumular deu o més crèdits de valoració. La victòria va ser coral i l’entrenador serbi va imposar el seu pla de partit durant 33 minuts. La relaxació final, quan la diferència ja era de 24 punts, va afegir emoció a la classificació.

“Hem jugat un partit pràcticament perfecte i complet durant 35 minuts. No es pot jugar millor. Després hem perdut la concentració, potser perquè l’equip ha començat a pensar en demà [per avui], i hem comès massa errades. Ens hem pensat que havíem guanyat i de vegades això passa factura. De totes les situacions se’n pot aprendre”, va dir Pesic. “Hem tingut molts minuts d’un bàsquet fantàstic, però un últim quart molt dolent. Hem jugat tres quarts sense especular amb el resultat. Quan fas les coses bé, has d’intentar repetir-les, però els partits són molt llargs”, va afegir Pau Ribas.

La defensa del Barça Lassa va escanyar l’Iberostar Tenerife durant una primera meitat en què l’equip insular només va anotar 29 punts. El conjunt entrenat per Txus Vidorreta, que va discutir constantment el criteri arbitral, va perdre vuit pilotes en uns primers vint minuts en què els seus percentatges de tir van ser baixos. Després de no jugar dijous, Kyle Kuric va entrar en la rotació d’un campió de la Copa del Rei que va arribar al descans amb un avantatge de 12 punts (41-29).

La diferència blaugrana va anar creixent, fins a arribar als 22 punts (72-50). Els minuts del partit, molt tàctic i amb poc ritme, van anar passant sense que l’Iberostar Tenerife tingués la continuïtat necessària per capgirar el marcador. Tot i no poder córrer com altres dies, el Barça Lassa va saber treure profit dels seus atacs estàtics de cinc contra cinc. L’equip de Pesic va anotar 31 punts en un tercer període en què la semifinal va quedar decidida (72-52).

Txus Vidorreta, expulsat

Amb el partit sentenciat i set minuts per jugar (80-56), l’Iberostar Tenerife va ajustar molt el marcador amb un parcial de 5-22 (85-78), però, tot i anotar 57 punts durant la segona meitat, mai va tenir temps per capgirar el resultat. Vidorreta, que va ser sancionat amb dues tècniques, va ser expulsat per haver protestat una decisió clau a 20,9 segons del final, quan el marcador era de 87-83. La seva escena de genolls serà una de les imatges d’aquest campionat. “No hem maquillat el resultat, hem tingut opcions reals de guanyar el partit. L’equip ha fet una bona feina i n’hem d’estar orgullosos”, va analitzar el tècnic basc.

Deu anys amb el Barça o el Madrid com a campió

El campió de la Copa del Rei serà per desè any consecutiu el Barça Lassa o el Reial Madrid. Cap equip que no sigui el blaugrana o el blanc guanya la competició des del 2009, quan el Baskonia va superar l’Unicaja i va guanyar el títol a Madrid. La final d’aquesta tarda (19.30 hores, #Vamos) es resoldrà amb un clàssic que es preveu emocionant. David Garcia i Òscar Orellana, entrenadors ajudants de Svetislav Pesic, es van quedar a veure en directe la semifinal entre el conjunt entrenat per Pablo Laso i el Divina Seguros Joventut per prendre notes d’algunes situacions específiques. “La meva feina és preparar el partit i explicar com es juga una final. Hem d’analitzar quines coses ens interessen”, va explicar el tècnic serbi.