21/04/2016

El Barça Lassa bada contra el Lokomotiv Kuban

Joan Carles Navarro, capità del Barça Lassa, va anotar 19 punts, entre els quals la cistella que va forçar la pròrroga.

BarcelonaTot i comptar amb un Palau Blaugrana molt implicat i amb un Joan Carles Navarro que va treure la pols a la seva capa d’heroi, el Barça Lassa va badar contra el Lokomotiv Kuban (80-92) i s’haurà de jugar el bitllet per disputar la final four de l’Eurolliga a Krasnodar (Rússia), on dimarts es disputarà el cinquè i definitiu partit de l’eliminatòria de quarts de final. Paralitzat pels nervis, l’equip català va perdre a la pròrroga contra un rival que va saber competir molt millor.

La penitència del Barça Lassa serà jugar-se la classificació a cara o creu fora de casa, on aquesta temporada no s’ha mostrat especialment solvent. L’equip blaugrana té, a més, un incòmode partit aquest diumenge contra el Reial Madrid.

Com si el temps no hagués passat, el Barça Lassa va dependre massa d’un Joan Carles Navarro que va forçar la pròrroga amb una cistella a 2,9 segons del final (76-76). Malcolm Delaney va fallar un triple sobre la botzina i el partit es va resoldre en el temps extra, en què Anthony Randolph va destrossar l’equip local. El pivot va anotar 10 dels 16 punts del seu equip en uns cinc minuts en què els blaugranes tan sols van poder sumar 4 punts. Sense referències clares, la pilota va cremar a les mans d’uns jugadors que van viure el desafiament amb la por de perdre.

Xavi Pascual no va poder comptar amb Joey Dorsey i, a diferència dels últims dos partits, l’absència del pivot va ser decisiva. El seu rival va tenir la baixa de Ievgueni Voronov, però la va dissimular millor.

Animat per un Víctor Claver més productiu que dimarts, el Lokomotiv Kuban va dominar la primera meitat del partit. Ho va fer en el marcador (35-40), però també en el joc. L’equip rus va dominar el ritme des de la defensa. La seva actitud va ser sempre l’adequada, competint amb ordre, sense aixecar gaire polseguera, amb l’objectiu d’intentar no despertar el rival.

El Barça Lassa va trigar a reaccionar. A 15 minuts per al final perdia per set punts de diferència (42-49). Àlex Abrines i Joan Carles Navarro van provocar la reacció local, però el joc blaugrana no va tenir continuïtat i no va poder obrir escletxa en el marcador, cosa que va abocar la seva sort a un final ajustat.

Xavi Pascual, que durant quatre minuts eterns va confiar en un Brad Oleson fora de ritme per intentar aturar Malcolm Delaney, no va encertar en les decisions finals i el Palau Blaugrana va dir adéu als partits europeus amb un regust amarg.