27/02/2016

El Barça Lassa recupera l’autoestima contra l’Olympiacos (82-66)

Joey Dorsey, pivot del Barça Lassa, fent una esmaixada contra l’Olympiacos.

BarcelonaUn Barça Lassa dolgut per les crítiques rebudes va reaccionar a una situació anímica de màxima adversitat i va recuperar bona part de l’autoestima amb una contundent victòria contra el potent Olympiacos (82-66). L’equip blaugrana va obrir la segona volta del Top 16 de l’Eurolliga amb un triomf imprescindible per tranquil·litzar un entorn molt decebut amb la derrota contra el Bilbao a la Copa del Rei.

No va ser un partit fàcil per a Xavi Pascual, que va sentir alguns xiulets quan va trepitjar la pista per primer cop. Per estalviar-li un tràngol més gran, com fa des de tres partits, la megafonia va canviar l’ordre habitual de les presentacions i va amagar el seu nom just abans de començar a fer sortir els jugadors.

La posada en escena del Barça Lassa va ser molt dolenta. Paralitzat pels nervis, l’equip blaugrana va arribar a perdre per set punts de diferència (3-10). Xavi Pascual va recórrer a Joey Dorsey com a primer recanvi. Perdut entre uns sistemes que encara no s’ha après, el pivot va aportar contundència en defensa i agressivitat en atac. La virtut més gran del jugador, però, va ser la d’encomanar la seva actitud a un vestidor que necessitava una empenta. Les seves estadístiques (12 punts i 8 rebots en 21:54 minuts) no reflecteixen la incidència que va tenir en el triomf local.

La convivència de Joey Dorsey amb Samardo Samuels a la pintura va donar una altra cara al Barça Lassa. Quan es va tranquil·litzar, l’equip blaugrana va començar a créixer i va obrir una escletxa en el marcador (45-31). Com acostuma a fer en la recta final de la temporada, Xavi Pascual va reduir la seva rotació i va posar en pràctica diferents defenses alternatives per dificultar que el joc del rival agafés continuïtat. Les dues decisions van tenir un impacte positiu en el conjunt culer.

La selecció de tir del Barça Lassa va ser molt bona i això es va veure reflectit en els seus percentatges. L’equip blaugrana va trencar el partit a l’inici del tercer període, quan Stratos Perperoglou va sorprendre l’Olympiacos jugant com a quatre. La defensa culer i la punteria de Tomás Satoransky també van ajudar a fer créixer la renda local fins als 25 punts (66-41). L’equip grec, que quan va veure el partit perdut va donar descans als seus jugadors importants, va pagar els plats trencats de la derrota de la Corunya.

L’únic interès de la recta final del partit va ser comprovar si el Barça Lassa era capaç de guanyar per més de 12 punts per superar el basket average de la derrota al Pireu. Tot i la relaxació final, l’equip blaugrana va aconseguir una victòria final per 16 punts (82-66) i es va reconciliar amb els 6.279 espectadors que van veure la victòria en directe.