Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

El Barça es conjura per evitar el pòquer de títols del Madrid

Pascual reconeix que una temporada en blanc seria una decepció

El Reial Madrid i el Barça obren aquesta tarda (19 hores, Esport3 i La 1 de TVE) la final de la Lliga Endesa. L’eliminatòria pel títol es disputarà al millor de cinc partits. El vestidor de l’equip blaugrana fa dies que es conjura per evitar un nou títol de l’etern rival. “El nostre objectiu és evitar que aconsegueixin el pòquer i sumar el nostre primer títol de la temporada”, reconeix Joan Carles Navarro.

“El Madrid ho ha guanyat tot i nosaltres no tenim cap títol. Les opinions de si som més a prop o més lluny no tenen gaire transcendència. Si volem demostrar que podem competir i guanyar, haurem de fer-ho molt bé. No és casualitat l’èxit que estan tenint, és un equip molt complet i la nostra versió ha de ser la màxima per guanyar. Hem jugat sis vegades i hem guanyat dos partits. Aquest serà un nou repte, però creiem en les nostres possibilitats”, assegura Xavi Pascual, entrenador del Barça.

¿Seria un fracàs no guanyar cap títol? “És inevitable l’adjectiu. Cadascú col·locarà el qualificatiu que consideri apropiat, tant és el que pensi. Des del meu punt de vista particular entenc el fracàs com una altra cosa: deixar de creure, de lluitar, abandonar, no viure sempre al límit de possibilitats... S’utilitzen aquests adjectius amb molta facilitat i en l’esport només guanya un. Ara, una decepció segur que ho seria. Des que som aquí sempre hem guanyat almenys un dels tres títols grans i seria una decepció no aconseguir-ho”, opina el tècnic culer.

Xavi Pascual té clara la recepta per aconseguir l’èxit. “No importa com arribis a aquest moment sinó el que aconsegueixes fer. Si volem ser campions, hem de guanyar a Madrid. Si no, no guanyarem. Hem de trobar un camí per aconseguir la victòria i dominar alguns aspectes del joc”, afegeix l’entrenador.

“És una final, tots dos som ambiciosos, i volem guanyar. Nosaltres volem fer història aconseguint aquest pòquer de títols”, reconeix Sergi Llull. “L’any passat també teníem l’avantatge de camp i no vam ser campions”, adverteix Pablo Laso, entrenador del Reial Madrid.

El cas Slaughter segueix viu

El València Basket va enviar ahir un recurs al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) per l’alineació indeguda de Marcus Slaughter en el tercer partit de la semifinal contra el Reial Madrid. El termini s’acabava dijous, però el club valencià no el va esgotar.

El club taronja assegura que Marcus Slaughter va jugar sense estar inscrit a l’acta inicial del partit, que posteriorment va ser modificada. El jutge únic del Comitè de Competició de l’ACB, Juan Ramón Montero Estévez, i el Comitè d’Apel·lació van desestimar la demana del València Basket.

Històries de superació esportiva