24/04/2015

El Barça perd contra l’Olympiacos i veurà la ‘final four’ per la televisió

2 min
DeShaun Thomas, aler del Barça, intentant anotar durant el quart partit de la semifinal.

BarcelonaEl Barça va perdre ahir contra l’Olympiacos (71-68) i veurà la final four de l’Eurolliga per la televisió. Un triple de Giorgos Printezis va sentenciar el quart partit sobre la botzina (1-3). L’equip blaugrana va malbaratar una renda de quatre punts en un últim minut inversemblant. El conjunt de Xavi Pascual s’hi va deixar l’ànima, però no va poder evitar la tercera derrota consecutiva contra un rival grec que va fer valer el factor pista per capgirar un desavantatge de deu punts i endur-se el triomf en un partit que es va resoldre a cara o creu.

L’Olympiacos disputarà les semifinals de l’Eurolliga contra el CSKA de Moscou. L’altre partit previ a la final el jugaran el Reial Madrid, que ahir va superar l’Anadolu Efes (63-76) i podrà esprémer la seva condició d’amfitrió, i el Fenerbahçe Ülker.

“Em faig meu el dolor dels seguidors del Barça -va dir l’entrenador del Barça, Xavi Pascual-. L’eliminatòria ha sigut molt igualada i s’hauria pogut decantar per qualsevol dels dos equips. Penso que hem jugat amb moltes adversitats que no hem pogut controlar”.

“L’equip està molt fotut. Teníem moltes ganes de tornar a Barcelona i tenir l’oportunitat d’anar a Madrid. No ha pogut ser. Ho hem donat tot, hi hem posat tot l’esforç, però no ha pogut ser”, va explicar Joan Carles Navarro. “El segon partit, el que vam perdre al Palau Blaugrana, ens ha passat factura”, va reconèixer Àlex Abrines.

L’equip blaugrana va començar el partit amb una gran defensa i l’Olympiacos tan sols va poder anotar 29 punts en els primers dos períodes. El conjunt català, que va fer un bon treball col·lectiu, va arribar al descans amb un avantatge de vuit punts (29-37). La renda local va arribar a ser de deu punts a l’inici del tercer període (29-39). La resposta de l’Olympiacos va ser contundent i l’equip grec va aconseguir empatar el marcador quan faltaven deu minuts per al final (50-50).

El Barça va jugar bé els moments decisius del partit i va arribar a l’últim minut amb una renda de quatre punts (61-65). L’Olympiacos no es va rendir i va aconseguir aprofitar les errades del conjunt català per capgirar el marcador amb un final inversemblant.

Hezonja, al ‘draft’ de la NBA

D’altra banda, segons va confirmar ahir l’agència de representació Wasserman Media Group a Draft Express, Mario Hezonja s’ha declarat elegible per al pròxim draft de la NBA. El jugador del Barça, que ahir no va disputar ni un minut contra l’Olympiacos, decidirà el seu futur en funció de la posició en què surti escollit, ja que la seva clàusula de sortida és de dos milions d’euros. Tal com va explicar l’ARA el 15 de novembre, el jove aler ha canviat aquesta temporada de representant.