24/01/2015

El Barça evita un tercer incendi

Àlex Abrines, del Barça, s’escapa de Jaka Blazic, de l’Estrella Roja, en un moment del partit del Top 16 disputat al Palau Blaugrana.

BarcelonaAfectat per les lesions, el Barça no ha començat el Top 16 amb la mateixa exuberància que la fase de grups, però l’equip blaugrana va superar l’Estrella Roja (92-77), va sumar la segona victòria en quatre partits i va evitar un tercer incendi a la competició. El conjunt català no acostuma a fallar al Palau, on el rival d’ahir no va poder seguir el ritme anotador del conjunt culer.

Encara sense Joan Carles Navarro i Brad Oleson, el Barça va recórrer als punts d’Àlex Abrines (15) i Mario Hezonja (12) per sostenir el perímetre i evitar un tercer ensurt que hauria dificultat la trajectòria d’un equip blaugrana que trigarà setmanes a recuperar el llustre del primer tram de la competició.

Les absències debiliten el joc del Barça, sobretot en defensa, fet que desespera Xavi Pascual. El tècnic va trigar a veure un bon treball dels seus jugadors, que durant massa minuts van intercanviar cistelles amb un rival jove i inexperimentat, però farcit de talent. Tot i anotar quatre punts en els primers sis minuts del segon període i fallar 20 dels primers 32 tirs de dos, l’equip blaugrana va sumar 49 punts en els primers 20 minuts. Un parcial de 12-2 li va permetre arribar al descans amb un avantatge d’onze punts (49-38). L’accelerada ofensiva, que no va trobar resposta, va tenir molt a veure amb Àlex Abrines i Mario Hezonja.

L’escletxa oberta no va trencar el partit, però va ser suficient perquè el Barça dediqués la segona meitat a administrar la renda contra un Estrella Roja massa tou per intentar una remuntada amb credibilitat. Sense una defensa contundent resulta impossible marxar de Barcelona amb un triomf. L’equip blaugrana, a més, va controlar el rebot i, amb ell, el ritme d’un partit que es va viure amb molta animació a les graderies.

Un rival amb quatre derrotes

Quan el Barça va endurir la defensa, l’Estrella Roja, que ha perdut els quatre partits del Top 16, es va quedar sense arguments per lluitar per la victòria. Si aconsegueix retenir els seus jugadors, l’equip de Belgrad serà millor la temporada que ve, quan acumularà l’experiència i l’ofici que ara com ara necessita urgentment.