Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

El Barça, molest amb el criteri arbitral

Crític amb l’arbitratge, l’equip blaugrana afronta el segon partit de la final a Madrid

Segons ha pogut saber l’ARA, el Barça va acabar molt molest amb l’arbitratge del primer partit de la final de la Lliga Endesa. Les vuit personals de diferència entre els dos equips i algunes decisions puntuals, com les faltes xiulades a Brad Oleson i Tibor Pleiss en la recta final de l’enfrontament, van indignar el cos tècnic de l’equip blaugrana, que es va queixar que el Reial Madrid acabés alguns períodes sense entrar en bonus. “No va existir el mateix criteri arbitral per als dos equips, encara que això ja ho esperàvem -resumeix Joan Carles Navarro-. Tot i que sempre defensa amb molta intensitat, el Madrid va estar tres quarts sense arribar al bonus per faltes”. El capità blaugrana ahir no es va poder entrenar i és dubte per uns problemes a la fàscia del peu dret.

La designació d’Antonio Conde com a àrbitre principal del primer partit no va agradar a Can Barça. Els àrbitres que dirigiran el segon enfrontament (12.30 hores, Esport3 i La 1) seran Juan Carlos García González, Miguel Ángel Pérez Pérez i Vicente Bultó.

Tot i aquest malestar amb els àrbitres, el Barça va fer ahir autocrítica. Els jugadors de l’equip blaugrana van cometre moltes errades defensives de concepte contra un rival que sempre les sap penalitzar. L’objectiu de Xavi Pascual és oblidar una primera meitat en què el conjunt català va rebre 47 punts, i repetir una segona part en què tan sols en va encaixar 31. “El talent dels jugadors petits del Reial Madrid és molt gran i nosaltres hem de millorar la seva defensa, tot i que la nostra feina no va ser dolenta”, explica el tècnic.

Un altre dels objectius del Barça és implicar Ante Tomic més al joc. El pivot croat, que va cometre dues faltes personals massa aviat, divendres tan sols va poder anotar dos punts. “Esperem que pugui estar a un nivell millor”, reconeix Xavi Pascual. “Tomic no va tenir el seu millor dia, però confiem en ell per al que queda d’eliminatòria”, argumenta Tomás Satoransky.

“No estic content, el de divendres va ser el meu pitjor partit de la temporada. Espero que el segon partit sigui diferent, amb molta més intensitat, agressivitat i encert”, explica Ante Tomic. “Hem de millorar algunes coses petites. Hem vist el vídeo i vam cometre massa errades. Necessitem millorar, sobretot en defensa”, afegeix el seu company Bostjan Nachbar.

El Reial Madrid, per la seva banda, es queixa d’una cistella de Maciej Lampe abans del descans, que es va produir amb la possessió de temps del Barça esgotada. “No vull opinar de l’arbitratge, tot i que potser es van equivocar en alguna acció puntual. Van fer una bona feina i no m’hi vull ficar”, resumeix Felipe Reyes.

Històries de superació esportiva