29/03/2015

El Barça no falla en una nit especial

BarcelonaEl Barça va evitar ahir un incendi i va despatxar un incòmode Baloncesto Sevilla (99-83) en una nit especial en què el club blaugrana va homenatjar Audie Norris i va celebrar el 30è aniversari d’una temporada històrica en què l’equip català es va proclamar campió de la Recopa d’Europa (primer títol europeu de la secció) i del Mundial de Clubs. Mitch Kupchak, general manager dels Lakers, i representants d’almenys 10 franquícies més de la NBA van veure en directe un partit que va reunir alguns dels jugadors joves europeus amb més futur.

Ferit per la derrota de la primera volta a Sevilla i la de diumenge passat a València, el Barça va començar nerviós i va trigar gairebé mitja hora a controlar un partit que va arribar a perdre per cinc punts de diferència a les acaballes del primer període (14-19). Durant la primera meitat l’equip blaugrana va atacar bé, repartint assistències i evitant pèrdues, però no va defensar al seu nivell habitual i va arribar al descans amb 40 punts encaixats (44-40).

El Baloncesto Sevilla va seguir anotant amb facilitat i va capgirar el marcador (50-52). L’equip blaugrana, que va tenir molts problemes per aturar Kristaps Porzingis a la posició de quatre, es va encomanar a la seguretat de Justin Doellman, l’energia de DeShaun Thomas i els triples de Joan Carles Navarro (tres en el tercer període) per aconseguir la seva primera renda creïble a deu minuts del final (74-66).

La renda local va créixer fins a arribar als 15 punts a sis minuts del final (86-71), quan per primera vegada el Barça va tenir clar que guanyaria el partit.

La Penya i La Bruixa d’Or, avui

La Bruixa d’Or Manresa, que rep (20.45 hores, Esport3) l’Iberostar Tenerife, i el Mora Banc Andorra, que juga a casa (19 hores) contra el Montakit Fuenlabrada, intentaran aprofitar la derrota del Baloncesto Sevilla. A més, el Fiatc Joventut visita (13.15 hores) l’Herbalife Gran Canària.