28/02/2015

El Barça evita a la pròrroga un malson contra l’Alba Berlín

Tomas Satoranksy, base del Barça, pressionant Alex Renfroe, jugador de l’Alba Berlín.

BarcelonaUns dies abans de viatjar a Atenes per jugar contra un Panathinaikòs amb el qual empata a la classificació, el Barça va patir ahir per superar un Alba Berlín (92-82) que li va remuntar una renda de 17 punts i li va forçar la pròrroga. L’equip blaugrana no va badar i, en un partit emocionalment difícil de disputar, es va apuntar una victòria imprescindible a casa. El triomf li permet tenir peu i mig als quarts de final i centrar-se en el seu objectiu d’acabar entre els dos primers del grup.

Xavi Pascual necessitava ahir dues coses: recuperar anímicament els seus jugadors i guanyar el partit. La combinació no sempre va ser senzilla, ja que l’entrenador es va veure obligat a incloure més jugadors que de costum en la rotació. Als deu minuts, el tècnic ja havia utilitzat els seus dotze jugadors convocats en un dia en què Boki Nachbar no es va vestir de curt.

El Barça va trigar a fer-se seu el ritme del partit i allunyar-se del rival en el marcador. L’equip blaugrana va necessitar deu minuts per sumar més punts que el conjunt alemany i vint per obtenir una renda mínimament còmoda de vuit punts (40-32). El pas pels vestidors va aclarir la situació i va semblar esvair qualsevol opció de victòria visitant. El Barça va anar per feina i va trencar el partit a l’inici del tercer període, quan es va apuntar un parcial de 10-2 (50-34). L’escletxa local va arribar a ser de 17 punts (59-42).

El Barça va ser un equip força fiable durant els primers 30 minuts, però es va ensorrar en un últim període en què va encaixar 31 punts. La reacció final d’un lluitador Alba Berlín, que tenia les baixes de Jamel McLean i Clifford Hammonds, va aconseguir empatar el partit quan faltaven 2,6 segons per al final (77-77). Tomas Satoransky va fallar un triple sobre la botzina que hauria evitat el temps extra.

Joan Carles Navarro, que va anotar set punts a la pròrroga, i Tomas Satoransky, que s’està fent fort en la posició de base, van liderar el parcial decisiu en un temps extra molt emocionant (15-5).

Pritchard, a la llotja

Kevin Pritchard, general manager dels Indiana Pacers (NBA), va veure el partit en directe des de la llotja del Palau Blaugrana, on també hi va ser Josep Maria Bartomeu, president del Barça.