26/03/2015

El Barça recupera la seva solvència europea

Brad Oleson, escorta del Barça, avançant amb la pilota a Kaunas.

BarcelonaEl Barça de bàsquet no va fallar ahir a la pista del Zalgiris Kaunas (72-83) i tot i que encara no té ni la segona posició assegurada manté oberta l’esperança de tancar el Top 16 de l’Eurolliga en primer lloc. El Reial Madrid -que encara ha de rebre el Maccabi Electra Tel Aviv, visitar el Palau Blaugrana i jugar a casa contra el Zalgiris Kaunas- no té certificat el lideratge del grup.

Tres dies després de tornar de València amb la cara vermella, el toc d’atenció de Xavi Pascual va tenir efecte i el Barça va recuperar la seva habitual solvència europea. L’equip català va repartir 20 assistències, va assegurar-se bones posicions de tir i va provocar 15 pèrdues en un rival que va dependre en excés de James Anderson. L’aler, que disputa la seva primera temporada a Europa, va sostenir l’equip lituà durant tres períodes i va anotar 24 punts, però es va quedar sense benzina per al període decisiu.

“Hem fet un partit molt bo contra un rival que ha tingut respostes. No hem trencat el partit, però hem tingut avantatges importants. Esperarem a veure què passa amb la resta de partits per veure quines possibilitats tenim. L’objectiu és quedar tan amunt com sigui possible”, va resumir Xavi Pascual.

Tibor Pleiss (14 punts i 7 rebots) i Àlex Abrines (16 punts) van destacar en un dia en què l’entrenador català va descartar Mario Hezonja. L’aler croat, a qui li penalitzen més les errades que li premien els encerts, ha desaparegut de la rotació culer. Si vol tornar a disposar de minuts haurà de recuperar algunes lliçons de disciplina tàctica que el seu tècnic considera innegociables.

Avantatges còmodes

El Barça va sentenciar el partit contra el Zalgiris Kaunas de la primera volta en tan sols deu minuts. Ahir en va necessitar alguns més, però també va començar a controlar el partit ben aviat, quan es va apuntar un parcial 1-14 que li va permetre obtenir una renda de 12 punts (16-28) a l’inici del segon període. Van ser uns minuts en què Tibor Pleiss va aconseguir el domini de la zona. La bona actuació de James Anderson, que va anotar 16 punts en 15 minuts, va ajustar el marcador abans d’un descans al qual es va arribar amb el resultat de 33-42.

L’avantatge visitant va minvar perillosament a l’inici del tercer període (43-49), però el Barça va saber reaccionar i va endurir la seva defensa contra el pitjor atac de l’Eurolliga (45-60). L’ocupació ofensiva d’espais del Zalgiris Kaunas és un drama que desespera Sarunas Jasikevicius, segon entrenador de l’equip lituà. La renda catalana va arribar a ser de 16 punts (47-63), i tot i que el conjunt local va intentar la remuntada els jugadors culers van saber gestionar amb encert el seu avantatge.

“Volem el primer lloc”

“Hem tirat endavant un partit complicat en una pista difícil contra un rival que ha tingut James Anderson endollat des del principi. Hem treballat molt bé, hem mogut la pilota i hem recuperat sensacions, que és el més important”, va comentar Àlex Abrines. “Volem el primer lloc, però sabem que no és fàcil. Hem d’intentar guanyar tots els partits i intentar que el Madrid perdi dos partits o recuperar-li el basket average ”, va afegir.